Viceguvernatorul BNR Liviu Voinea îşi lansează cartea „Un veac de sinceritate”

Economistul Liviu Voinea, în prezent viceguvernator al Băncii Naţionale (BNR) îşi va lansa săptămâna viitoare cartea "Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești: 1918 - 2018".
Ionut Tudorica - vin, 07 dec. 2018, 10:28
Viceguvernatorul BNR Liviu Voinea îşi lansează cartea

Liviu Voinea este un economist recunoscut pentru vederile de stânga. El a fost strategul economic al PSD şi USL până să ajungă la Banca Naţională. A fost şi ministru delegat pentru buget în Cabinetele Ponta 2 şi 3, din partea PSD. A fost la un moment dat propunerea PSD pentru postul de Premier.

Economistul a ajuns în atenţia publicului în 2006, ca şef al ONG-ului Grupul de Economie Aplicată (GEA), din fruntea căruia s-a opus vehement cotei unice de impozitare a veniturilor, subliniind în numeroase rânduri că aceasta adânceşte inechitatea socială.

Numele cărţii pe care o semnează parafrazează titlul romanului „Un veac de singurătate”, scris de columbianul, laureat al premiului Nobel, Gabriel García Márquez. Autorul a fost un apropiat al revoluţionarilor comunişti Fidel Castro şi Che Guevara, contribuind decisiv la crearea imaginii de simbol al celui din urmă.

Voinea este profesor doctor în economie şi predă la ASE Bucureşti.

Cu ocazia lansării, marţi, 11 octombrie, ora 11, la BNR va avea loc o dezbatere asupra lucrării „Un veac de sinceritate. Recuperarea memoriei pierdute a economiei românești: 1918 – 2018″, este semnată de Liviu Voinea (coordonator), Alexandra Cojocaru, Brîndușa Costache, Veaceslav Grigoraș, Horațiu Lovin, Camelia Neagu, David Orțan, Andrei Tănase, apărută la Editura Publica.

În deschiderea evenimentului, va susține o alocuțiune Mugur Isărescu, guvernatorul Băncii Naționale a României.

 

Te-ar mai putea interesa și
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat astăzi are un nou membru asociat, fiind vorba de ROMGAZ (simbol BVB: SNG),......
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...