Vicepreşedinte Bank Leumi România: Avem 50 de milioane de euro pentru creditarea IMM-urilor

Vicepreşedintele executiv al Bank Leumi România, Manfred Rauchwerger, afirmă că "IMM-urile trebuie să fie locomotiva care să tragă economia în sus", iar în strategia băncii sunt prevăzut fonduri în valoare de 50 de milioane de euro pentru creditarea acestor firme.
Economica.net - mie, 06 iun. 2012, 12:35
Vicepreşedinte Bank Leumi România: Avem 50 de milioane de euro pentru creditarea IMM-urilor

„Vrem să tratăm antreprenorii în mod special, pentru fiecare client să oferim servicii specializate, consultanţă bancară profesională. IMM-urile trebuie să fie locomotiva care să tragă economia în sus. În strategia Bank Leumi am prevăzut fondurile necesare pentru creditarea IMM-urilor, de 50 de milioane de euro. Am creat produse pentru IMM-uri – toată gama de produse ce pot fi oferite clienţilor comerciali, IMM sau corporate”, a spus Rauchwerger, la conferinţa „Noi oportunităţi de finanţare pentru IMM-uri în 2012”, desfăşurată la Târgu Mureş şi organizată de Ziarul Financiar şi Bank Leumi.

El a subliniat că banca este dedicată principiului „Follow Your Customer” şi că, în timp ce alţi jucători bancari din piaţă se retrag, subsidiara din România a grupului israelian Leumi are posibilitatea să ofere finanţare.

„Avem solvabilitate foarte mare, avem bani, aşteptăm să vină clienţi să-i ia. Am pus la dispoziţie toate resursele pentru a putea finanţa şi a răspunde oportunităţilor de finanţare. Avem fonduri de la grup, nu-şi retrage fondurile alocate pe România, avem posibilitatea să oferim finanţare, într-o perioadă când alţii se retrag. Deşi pentru noi e o sumă importantă, totuşi, suma nu este imensă, cota noastră de piaţă în România este de 0,3-0,4%”, a spus el.

El a apreciat că şi clienţii israelieni care fac investiţii în România sunt poate „mai mult în hold” (în aşteptare).

Oficialul Leumi Bank a menţionat că grupul analizează posibilitatea ca subsidiara din România să devină „o bancă-punte” pentru ţările învecinate.

„Ne gândim ca România să devină o bancă-punte pentru ţările învecinate. Spre exemplu, în Bulgaria am avut sucursală, dar am închis-o, pentru că s-au retras mulţi investitori israelieni în perioada de criză”, a spus Rauchwerger

Potrivit acestuia, în România, sucursala Bank Leumi din Târgu Mureş a fost relocată recent, întrucât a înregistrat o creştere dintre cele mai mari, în ultimul an orientându-se mult pe finanţarea cabinetelor medicale.

Consilierul Primăriei Târgu Mureş Ioan Chiorean a spus, în expunerea sa, că pe plan local sectoarele care ar putea înregistra creşteri semnificative sunt legate de infrastructura medicală, dar şi de IT şi turism.

Preşedintele executiv al Bank Leumi, Laurenţiu Mitrache, a arătat, la rândul său, că banca se implică pentru a facilita accesul IMM-urilor la finanţare, întrucât acest sector a fost vulnerabil, în perioadă de criză.

„Ştim că este dificil accesul la finanţare şi categoria IMM-urilor a fost cea mai vulnerabilă în România. Dorim să facilităm accesul IMM-urilor prin produse personalizate de finanţare”, a declarat Mitrache.

Bank Leumi a fost înfiinţată în 1902, Grupul Leumi fiind implicat în toate activităţile financiar-bancare din Israel. Bank Leumi are 270 de sucursale în Israel şi 61 în lume, în centre comerciale importante, inclusiv în Statele Unite, Hong Kong, Elveţia sau Luxemburg. În 2011, grupul a avut un profit de circa 500 de milioane de dolari, a arătat Manfred Rauchwerger.

Conferinţa „Noi oportunităţi de finanţare pentru IMM-uri în 2012” a fost organizată la Târgu Mureş de Ziarul Financiar şi Bank Leumi, la aceasta participând câteva zeci de întreprinzători, dar şi reprezentanţi ai administraţiei locale.

Te-ar mai putea interesa și
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
Rafila, despre eliminarea impozitului pe concediile medicale: Trebuie judecat cu precauţie. Se face o analiză
 Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, referitor la posibilitatea eliminării impozitului pe concediile medicale, că această problemă trebuie "judecată cu precauţie",......
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
Primul drum de mare viteză inaugurat în 2024: A fost deschisă circulația pe DEx16 Oradea – A3 VIDEO
CNAIR a deschis circulația joi, la ora 15:00, pe drumul de mare viteză DEx16 Centura Oradea - A3, a informat Cristian Pistol, ...
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ...
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...