Vila Aurel Mincu, în stil neoromânesc cu influenţe bizantine, scoasă de la licitaţie de la 3,4 milioane de euro

Vila Aurel Mincu, situată pe bulevardul Dacia din Bucureşti, construcţie în stil neoromânesc cu influenţe bizantine, operă a arhitectului Arghir Culina, este scoasă de la licitaţie de la 3,4 milioane de euro de Artmark Historical Estate, scrie News.ro.
Economica.net - lun, 03 dec. 2018, 08:30
Vila Aurel Mincu, în stil neoromânesc cu influenţe bizantine, scoasă de la licitaţie de la 3,4 milioane de euro

Proprietatea a fost evaluată între 3.800.000 de euro şi 4.200.000 de euro, scrie News.ro.

Reşedinţa istorică cu elemente arhitecturale deosebite este situată în zona Parcului Ioanid, pe bulevardul Dacia, cunoscută ca zonă rezidenţială de lux a Bucureştiului, unde la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX au fost construite o serie de imobile, azi înscrise în Lista Monumentelor Istorice, care mai apoi au devenit sedii de ambasade, consulate sau reprezentanţe ale unor companii de renume.

Arhitect Arghir Culina a proiectat casa în anul 1918 la cererea lui Aurel Mincu.

Suprafaţa terenului este de 845 de metri pătraţi. Vila are 24 de camere cu 6 băi.

Specific imobilului sunt dantelăria ancadramentelor, a frizelor, a cartuşelor şi a altor elemente decorative atent compuse în aspectul faţadelor.

Interiorul este impresionant, începând cu intrarea monumentală, pereţii placaţi cu lemn masiv sculptat, tavanele pictate şi ornate cu lemn. Ancadramentul intrării este continuat de trei ferestre cu arce-acoladă care se sprijină pe coloane neoromâneşti.

Salonul de onoare, împodobit cu coloane din marmură şi tavan decorat cu muluri aurite, oferă o privelişte panoramică şi asigură accesul către toate camerele de la parter. În partea din spate a reşedinţei principale (corpul A) se află o replică la scară mai mică, corpul B, care în perioada interbelică avea destinaţia de reşedinţă a personalului auxiliar. Corpul B păstrează aceeaşi notă arhitecturală dulce, cu ancadramente dantelate şi alte elemente neoromâneşti cu influenţe bizantine. În curtea amenajată este şi un foişor construit în acelaşi stil, parte a întregului ansamblu, un loc ideal pentru a citi o carte şi a servi un ceai.

Disponibilă şi la închiriere la preţul de 8.000 euro/ lună pentru activităţi de birou şi la preţul de 10.000 euro/ lună pentru activităţi de restaurant.

Te-ar mai putea interesa și
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi – studiu
Aproximativ 36% dintre români folosesc smartphone-ul peste 7 ore pe zi, iar 71% consideră esențială bateria de mare capacitate, potrivit unui studiu realizat de Xiaomi în perioada martie-aprilie......
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch ar putea anunţa noi concedieri
Bosch, cel mai mare furnizor mondial de componente auto, a avertizat joi asupra unor noi reduceri de costuri şi de personal, ...
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul american blocat în Congres „nu va putea să schimbe nimic” pe front, susţine Kremlinul
Ajutorul militar pentru Ucraina, blocat în Congresul american de mai multe luni de zile şi care ar urma să fie supus la ...
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – surse
Acordul pentru deminare în Marea Neagră între Turcia, România şi Bulgaria, în continuare neratificat de Ankara – ...
Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă ...