Vinde acţiunile Biofarm, spun analiştii. Compania şi-a asumat riscuri la bursă

Acţiunile producătorul de medicamente Biofarm Bucureşti (BIO) sunt supraevaluate, în ciuda performanţelor financiare bune. În plus, au un grad de risc sporit din cauza propriilor investiţii la bursă. Eventualele evoluţii nefavorabile ale acestora  ar putea avea un impact negativ asupra rezultatelor companiei, potrivit raportului Broker Cluj Napoca, primit la redacţia ECONOMICA.NET.
Adrian N. Ionescu - Dum, 17 mart. 2013, 22:06
Vinde acţiunile Biofarm, spun analiştii. Compania şi-a asumat riscuri la bursă

Societăţile de investiţii financiare (SIF),  care controlează Biofarm Bucureşti (BIO), au determinat compania să investească la bursă.

Biofarm Bucureşti (BIO) are un portofoliu de investiţii la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) evaluat la aproximativ 15,6 milioane de lei, potrivit raportului Broker Cluj Napoca.

„Conform rezultatelor analizei fundamentale, Biofarm Bucureşti (BIO) este supraevaluată în acest moment.

Creşterea consemnată de acţiune (50% de la 1 iunie 2012 până în prezent) a fost determinată, în principal, de latura financiară a rezultatelor companiei, în contextul aprecierilor consemnate de emitenţii din portofoliul investiţional“, scrie analistul Andrei Rădulescu în raportul Broker Cluj Napoca, trimis redacţiei ECONOMICA.NET.

Compania a raportat pe anul trecut un profit din operaţiuni financiare de 5,4 milioane de lei (în creştere cu 343% an/an), „pe fondul ajustării valorii portofoliului de investiţii financiare“.

Profitul net a crescut cu 48% faţă de 2011, până la 21 milioane de lei.

Perspectivele defavorabile ale acţiunii BIO au drept cauză, pe de o parte,  eventuala depreciere a portofoliului investiţional al Biofarm.

Biofarm Bucureşti (BIO) a avut rezultate bune din activitatea de bază. În 2012 cifra de afaceri a crescut cu 12,3% an/an, până la 105 de milioane de lei. Medicamentele fără prescripţie deţineau, în 2011, 51% din totalul vânzărilor, iar suplimentele alimentare – 29%.

Totuşi,  „pe termen scurt şi foarte scurt, sistemul de sănătate din România se confruntă cu subfinanţarea şi neidentificarea unor soluţii optime de finanţare, menite să contribuie la atenuarea blocajului financiar“, scrie Andrei Rădulescu, în raportul său.

„Date fiind cele de mai sus recomand VÂNZAREA titlurilor BIO, preţul ţintă pentru următoarele 12 luni fiind de 0,227 de lei / acţiune.

Principalii acţionari ai Biofarm (BIO) sunt Societăţile de Investiţii Financiare SIF Oltenia (SIF 5, cu 25,28%), SIF Banat-Crişana (SIF1, 16,66%), SIF Moldova (SIF2, 12,21%) şi AVAS (1,04%).

Parteneriatul SIF-urilor la Biofarm a fost menit iniţial participării la licitaţia privind privatizarea Antibiotice, amânată până la o dată neprecizată.

Avertisment

Analiştii fac estimări de preţ ţintă pentru următoarele12 luni, cercetând activele companiei şi comparându-le cu performanţele altor companii similare.

Estimările de preţ ţintă nu sunt decât repere, şi nu sugestii şi, chiar dacă sunt denumite recomandări, indicaţiile „cumpără / păstrează / vinde“  pot fi modificate mai devreme de 12 luni, dacă intervin schimbări relevante în evoluţia performanţelor companiei.

Nici autorii estimărilor şi nici ECONOMICA.NET nu-şi asumă răspunderea pentru rezultatele deciziilor de investiţii, care sunt întodeauna particulare şi trebuie luate în funcţie de profilul de risc al investitorului.

Te-ar mai putea interesa și
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost lansat pe piața turcă, țară în care va fi și asamblat....
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală ...
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...