Volksbank România: Dobânzi de 5% la depozitele în lei şi 2,75% la euro pentru depozitele la vedere

Volksbank România a introdus în ofertă un depozit la vedere pentru populaţie şi întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), plătind, în cazul persoanelor fizice, dobânzi de 5% pe an pentru lei şi de 2,75% pe an în cazul euro, potrivit unui anunţ al băncii.
Economica.net - lun, 21 mai 2012, 12:53
Volksbank România: Dobânzi de 5% la depozitele în lei şi 2,75% la euro pentru depozitele la vedere

Denumit „Contul Aniversar”, produsul este un depozit la vedere, iar dobânda aferentă va fi încasată de către client la sfârşitul fiecărei zile bancare. Persoanele fizice pot depune şi retrage bani din cont oricând, fără a pierde dobânda acumulată. Suma minimă pentru aplicarea acestor dobânzi este de 100 de lei, respectiv 25 de euro.

„În perioada promoţiei, până pe 31 iulie, Contul Aniversar oferă acces la două conturi curente (lei şi euro), un card multi-valută şi acces la Internet Banking, comisionul pentru toate aceste servicii fiind de doar 3 lei pe lună (în loc de 6 lei). La achiziţionarea Contului Aniversar, clientul dispune de două plăţi gratuite, în lei prin Internet Banking. Toţi clienţii care deţin deja un cont simplu la Volksbank pot beneficia de componenta de economisire cu zero costuri (fără comision de deschidere şi fără comision de administrare)”, se arată în comunicat.

Volksbank a precizat pentru MEDIAFAX că oferă în premieră astfel de depozite la vedere, iar perioada de promoţie se referă numai la comisioane.

„Nivelul dobânzilor nu face obiectul promoţiei. În momentul de faţă, nu există intenţia de a reduce dobânda după finalizarea promoţiei. Banca reevaluează însă periodic nivelul dobânzilor oferite la credite şi depozite. Dacă până la următoarea evaluare vor apărea modificări semnificative ale condiţiilor de piaţă, este posibil ca dobânda să fie ajustată”, au precizat reprezentanţii băncii.

În cazul întreprinderilor mici şi mijlocii, depozitul la vedere vine cu o dobândă de 4,7% pe an la lei, respectiv 2,7% pe an la euro. Dobânda se calculează zilnic şi este virată în cont în următoarea zi bancară.

Soldul minim pentru IMM este de 2.000 de lei, respectiv 500 de euro. Comisionul lunar de administrare este de 12 lei, respectiv 4 euro.

Lansarea noilor produse face parte dintr-o campanie amplă care marchează aniversarea a 12 ani de la intrarea Volksbank pe piaţa bancară din România.

Volksbank a intrat pe piaţa din România în 2000. În prezent, Volksbank România este una din cele mai mari zece bănci de pe piaţa locală, cu active de 4,3 miliarde de euro şi o reţea de 135 de unităţi, extinsă la nivelul întregii ţări.

Începând din 2010, strategia băncii s-a modificat, iar Volksbank România este în curs de repoziţionare ca bancă universală, care acordă egală atenţie activităţilor de economisire, cât şi celor de creditare şi se adresează atât clienţilor companiei, cât şi clienţilor persoane fizice. Începând din octombrie 2011, controlul asupra Volksbank România a fost transferat către vehiculul VBI Beteiligungs GmbH.

Te-ar mai putea interesa și
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
BCE: Creditarea companiilor din zona euro stagnează
Acordarea de împrumuturi bancare companiilor şi gospodăriilor din zona euro a continuat să stagneze luna trecută, arată datele unui studiu publicat de Banca Centrală Europeană (BCE),......
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Ieftinire ușoară a carburanților azi. Cât costă acum benzina și motorina
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților, a scăzut azi prețurile la motorină, menținând prețul benzinei.
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din luna aprilie 2024
IRCC a scăzut la 5,90%. Prima reducere mai importantă a indicatorului va aduce rate mai mici la credite începând din ...
Creditele care vor fi acordate populației din luna aprilie ar urma să aibă dobânzi mai mici în condiţiile în care ...
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Alegeri SUA 2024: Foştii preşedinţi Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor lui Biden
Foştii preşedinţi americani Barack Obama şi Bill Clinton i-au sărit în ajutor actualului lider de la Casa Albă, Joe ...