Volkswagen, nou record de vânzări în primul trimestru, 2,6 milioane de vehicule

Grupul german Volkswagen AG a înregistrat un nou record de vânzări pe plan global în primul trimestru din acest an - 2,6 milioane de vehicule, transmite DPA.
Economica.net - mar, 17 apr. 2018, 10:11
Volkswagen, nou record de vânzări în primul trimestru, 2,6 milioane de vehicule

Cifra reprezintă o creştere de 7,4% faţă de perioada similară din 2017. În perioada ianuarie-martie 2018, livrările grupului au crescut cu 12% în regiunea Asia-Pacific, cu 4,1% în Europa şi cu 3,4% în America de Nord.

Rezultatele din primul trimestru confirmă atractivitatea produselor noastre. Dar aceste performanţe nu înseamnă că ne vom reduce eforturile, ci va trebui să întărim în continuarea încrederea clienţilor în brandurile şi produsele noastre, a afirmat Fred Kappler, şef de vânzări în cadrul Volkswagen.

În martie, cel mai mare producător auto mondial a livrat 1,04 milioane de vehicule, un avans de 5,3% faţă de perioada similară din 2017 şi un alt record pentru Volkswagen. pe piaţa chineză, vânzările grupului Volkswagen au urcat cu 10,6% luna trecută, la 358.800 unităţi.

Grupul auto german Volkswagen a anunţat joi seară numirea şefului diviziei VW, Herbert Diess, în postul de director general, în cadrul unei restructurări de amploare care include regruparea multiplelor mărci de autoturisme în trei divizii şi pregătirea diviziei de camioane pentru o posibilă listare la bursă.

Toate aceste planuri au fost anunţate joi la finalul unei reuniuni de urgenţă a Consiliului de supervizare, la care s-a luat decizia înlocuirii directorului general Matthias Mueller cu Herbert Diess, precum şi restructurarea grupului care produce motociclete, autobuze, camioane şi mai multe mărci de autoturisme cum ar fi Volkswagen Bentley, Porsche, Audi, Scania şi Skoda.

Aceasta este cea mai mare restructurare a Volkswagen, după ce grupul a devenit un conglomerat, regrupând mai mult de 10 mărci sub conducerea lui Ferdinand Piech, unul dintre nepoţii lui Ferdinand Porsche, cel care a conceput legendarul model VW Beetle.

Conform planurilor anunţate joi seară, Volkswagen se va împărţi în şase noi domenii de activitate, plus un portofoliu pentru China, în cadrul eforturilor de descentralizare a responsabilităţilor şi de îmbunătăţire a eficienţei. Divizia de camioane şi autobuze va fi transformată într-o companie publică, un preludiu pentru o posibilă listare. Mărcile de autoturisme din cadrul grupului vor fi reorganizate în trei divizii: Volume, Premium şi Super Premium.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...