Volkswagen renunţă din 2019 la fabricarea celebrului său model Beetle

Volkswagen va încheia anul viitor producţia celebrului său model Beetle, care a apărut inclusiv în filmele Disney sub numele de Herbie, transmit BBC, Reuters şi DPA.
Economica.net - vin, 14 sept. 2018, 09:19
Volkswagen renunţă din 2019 la fabricarea celebrului său model Beetle

Grupul german va opri producţia în iulie 2019 la uzina sa din Mexic, după ce va fabrica câteva modele pentru a celebra succesul Beetle.

În ultimii ani, Volkswagen a analizat o posibilă restilizare a modelului Beetle, chiar şi lansarea unor versiuni electrice, înainte de a decide să abandoneze acest proiect.

Dar Hinrich J Woebcken, preşedinte director general al subsidiarei Volkswagen din America de Nord, nu a exclus complet ca modelul să fie fabricat din nou în viitor: „niciodată să nu spui niciodată”.

În primele opt luni din acest an, Volkswagen a vândut 11.151 de vehicule Beetle, în scădere cu 2,2% faţă de perioada similară din 2017, consumatorii preferând alte modele de top ale grupului german precum sedanul Jetta sau SUV-ul Tiguan.

Modelul Beetle a fost conceput în anii ’30 de legendarul Ferdinand Porsche, care a vrut să realizeze o maşină ieftină pentru germani. Dar războiul a oprit producţia care a fost ulterior reluată, astfel încât până în 1955 pe drumurile din Germania erau un milion de Beetle.

Celebritatea internaţională a modelului a venit în anii ’60 şi ’70, după ce a apărut în filmele Disney sub numele de Herbie.

Recent, Volkswagen AG a anunţat şi modificarea siglei brandului, pentru prima dată din 2012, deoarece se pregăteşte pentru era vehiculelor electrice şi încearcă să-şi refacă imaginea, afectată de Dieselgate.

Noua siglă va fi prezentată anul viitor, odată cu lansarea unor modele electrice. Adaptându-se perioadei actuale, sigla va trebui să fie vizibilă atât pe maşini cât şi pe ecranele smartphone-urilor, a anunţat Jochen Sengpiehl, şeful de marketing al brandului VW.

Emblema VW, modificată ultima dată în urmă cu şase ani cu o imagine tridimensională, s-a schimbat foarte puţin de la renaşterea producătorului auto, după Al Doilea Război Mondial.

De asemenea, brandul VW va extinde utilizarea mediilor digitale şi a reţelelor de socializare, pentru a-i convinge pe consumatorii sceptici să treacă la vehiculele electrice. O imagine proaspătă a brandului reprezintă cheia planului de 20 de miliarde de euro al Volkswagen de cucerire a pieţei vehiculelor electrice.

În pofida amenzilor, a litigiilor judiciare şi a prejudicierii reputaţiei companiei în urma Dieselgate, grupul VW a raportat în 2017 vânzări record de 10,74 milioane de vehicule şi un profit de 11,6 miliarde de euro (14,3 miliarde de dolari).

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Grindeanu: România are, de astăzi, peste 1.091 kilometri de autostradă și de drum expres în circulație
Rețeaua de autostrăzi și drumuri expres în exploatare a României a ajuns la peste 1.091 de kilometri, transmite pe pagina proprie ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Amintim că joi a......
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat ...
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...