Volkswagen se extinde în America de Sud. Investiţie de peste jumătate de miliard de euro în Argentina

Volkswagen AG îşi extinde investiţiile în America de Sud, profitând de majorarea cererii în regiune, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 13 nov. 2017, 08:16
Volkswagen se extinde în America de Sud. Investiţie de peste jumătate de miliard de euro în Argentina

Grupul german produce un nou SUV în fabrica sa din Pacheco, Argentina, unde va investi 560 de milioane de euro (650 de milioane de dolari).

Începând din 2020, uzina va livra noul model bazat pe platforma sa MQB destinată pieţelor din America de Sud ca parte a strategiei VW de a ceda mai multă responsabilitate de la sediul său central din Wolfsburg, Germania, către operaţiunile regionale.

Şeful brandului VW, Herbert Dies, a anunţat că are loc o ‘regionalizare sistematizată’ a afacerilor, conform planului de modificare a strategiei până în 2025.

‘America de Sud şi Argentina joacă un rol important în acest plan’, a explicat directorul general.

În primele zece luni din acest an, livrările brandului VW au urcat cu 27% în America de Sud, la 351.000 vehicule, numai în octombrie fiind înregistrat un avans de 61%.

Pe lângă America de Sud, WV va delega mai multe responsabilităţi zonelor America de Nord, China şi Africa sub-Sahariană.

În octombrie, producţia auto a Argentinei a crescut în ritm anual cu 15,9%, la 43.854 de vehicule. Este a şasea lună consecutivă de creştere, a informat Asociaţia Fabricilor Auto.

Volkswagen AG, cel mai mare producător auto din lume, are 120 de fabrici la care lucrează peste 600.000 de angajaţi, inclusiv 270.000 în Germania.

Ca parte a planului de majorare a profitabilităţii şi a concentrării pe vehiculele electrice şi autonome, Volkswagen va realiza economii anuale de 3,7 miliarde de euro (3,92 miliarde de dolari) până în 2020 şi va concedia 30.000 de angajaţi ai brandului VW.

Reducerile de costuri includ trei miliarde de euro la fabricile din Germania şi încă 700 de milioane de euro în afara ţării. Cele mai afectate de concedierile din afara Germaniei vor fi Argentina şi Brazilia.

Volkswagen face obiectul unor investigaţii în mai multe ţări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...