Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7,5%, în primele 10 luni din 2017 – INS

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută, cu 7,5%, în primele 10 luni din 2017, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în principal din cauza lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (-23,1%) şi a celor de reparaţii capitale (-22,7%), arată datele Institutului Naţional de Statistică (INS), publicate joi.
Economica.net - joi, 14 dec. 2017, 08:38
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 7,5%, în primele 10 luni din 2017 - INS

În schimb, lucrările de construcţii noi au crescut cu 1,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 25,1% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,5%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 74,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, cu 8,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 21,8% fiecare. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 25,7% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,8%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 69,9%.

În octombrie 2017, comparativ cu octombrie 2016, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 13,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 38,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 31,5%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 26,8% şi la construcţiile inginereşti cu 19,7%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 29,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 10,3%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale cu 40,5% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 30,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,3%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 27,1% şi la construcţiile inginereşti cu 22,4%. Creşteri au fost la clădirile rezidenţiale cu 29,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 6,2%, în octombrie 2017 faţă de luna anterioară, creştere evidenţiată la toate elementele de structură – lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 19,3%, lucrările de reparaţii capitale cu 18,2% şi la lucrările de construcţii noi cu 0,6%.

Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile rezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 10,8% fiecare. Clădirile nerezidenţiale au scăzut cu 5,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 1,3%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale cu 2,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente şi lucrările de construcţii noi, au crescut cu 5,6%, respectiv cu 0,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 3,7%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiille inginereşti au crescut cu 0,7% fiecare.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...