Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele 5 luni cu 1,3%

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut, în primele cinci luni din 2018, comparativ cu perioada similară din 2017, ca serie brută, cu 1,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,4%, informează vineri Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 13 iul. 2018, 07:34
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele 5 luni cu 1,3%

Scăderea ca serie brută a fost reflectată în lucrările de construcţii noi (-5%). Creşteri au fost la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 10,2%, şi la lucrările de reparaţii capitale, cu 3,2%.

Pe obiecte de construcţii, clădirile rezidenţiale au scăzut cu 25,8%. Creşteri au fost la construcţiile inginereşti cu 12,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,9%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 0,4%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,3% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 4,4%. Scădere a fost la lucrările de construcţii noi cu 1,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,3%, respectiv cu 5,5%. Scădere s-a înregistrat la clădirile rezidenţiale cu 23,9%.

Volumul lucrărilor de construcţii ca serie brută a crescut, în mai 2018 comparativ cu mai 2017, pe total cu 1,2%, majorare reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 24,9% şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 9,4%. Scădere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi cu 4,1%. Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 23,7% la construcţiile inginereşti. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale, cu 31,2%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 6,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 2,6%. Pe elemente de structură s-au înregistrat creşteri la lucrările de reparaţii capitale, cu 26,8%, şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 8,7%. Scădere s-a înregistrat la construcţiile noi, cu 1,5%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti, cu 21,4%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale, cu 29,1%, şi la clădirile nerezidenţiale, cu 4,5%.

În mai 2018, comparativ cu luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 21,5%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 35,2%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 22,5% şi la lucrările de construcţii noi cu 19,2%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la construcţiile inginereşti cu 46,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%. Scăderi au avut loc la clădirile rezidenţiale cu 6,2%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut pe total cu 2,9%, creştere reflectată la lucrările de reparaţii capitale cu 6,6%, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 4,9% şi la lucrările de construcţii noi cu 1,9%. Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la construcţiile inginereşti cu 12,5%. Scăderi au fost la clădirile rezidenţiale cu 10,4% şi la clădirile nerezidenţiale cu 3,4%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...