Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în primele şapte luni ale anului

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primele şapte luni ale anului, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 12,3%, respectiv cu 11,1%, comparativ cu perioada similară din 2013, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Economica.net - vin, 12 sept. 2014, 08:25
Volumul lucrărilor de construcţii, în scădere în primele şapte luni ale anului

În iulie 2014, volumul lucrărilor de construcţii s-a redus faţă de luna precedentă, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 1,7%, respectiv cu 0,2%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în iulie 2014, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 19,8%, respectiv cu 19,7%.

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2014, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, volumul lucrărilor de construcţii, serie brută, a scăzut cu 12,3%, pe elemente de structură înregistrându-se diminuări la lucrările de reparaţii capitale – cu 20%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente – cu 11,5%, şi la lucrările de construcţii noi – cu 10,9%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii, a scăzut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 25,9%, respectiv cu 0,2%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 41,8%.

În perioada de referinţă, volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a scăzut cu 11,1%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale, cu 20,1%, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 10,8%, şi la lucrările de construcţii noi, cu 10,3%.

Pe obiecte de construcţii, au scăzut construcţiile inginereşti, cu 26,9%. Clădirile rezidenţiale şi clădirile nerezidenţiale au crescut cu 39,2%, respectiv cu 2,2%.

În luna iulie 2014, volumul lucrărilor de construcţii (serie brută) a scăzut, faţă de luna iunie 2014, cu 1,7%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 8,5%, respectiv cu 3,3%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,4%. Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au scăzut cu 6,9%. Creşteri s-au înregistrat la clădirile nerezidenţiale cu 9,2% şi la clădirile rezidenţiale cu 1,8%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014, comparativ cu luna iunie 2014, a înregistrat o scădere cu 0,2%. Pe elemente de structură, s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale şi la lucrările de construcţii noi, cu 7,1%, respectiv cu 0,4%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 4,1%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti şi la clădirile rezidenţiale cu 1,3%, respectiv cu 0,1%. Clădirile nerezidenţiale. au crescut cu 8,7%.

Potrivit INS, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, ca serie brută, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 19,8%. Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 25,6%, la lucrările de construcţii noi, cu 21,8%, şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 11,2%.

Pe obiecte de construcţii, au scăzut construcţiile inginereşti – cu 26,9%, şi clădirile nerezidenţiale – cu 22,4%. La clădirile rezidenţiale, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 20,5%.

Volumul lucrărilor de construcţii, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2014, comparativ cu luna iulie 2013, a scăzut cu 19,7%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de reparaţii capitale, cu 25%, la lucrările de construcţii noi, cu 21,3%, şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente, cu 11,2%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti şi la clădirile nerezidenţiale, cu 27,3%, respectiv cu 21,1%, şi a crescut la clădirile rezidenţiale, cu 31,6%, relevă datele INS.

Te-ar mai putea interesa și
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Cum văd managerii economia României în perioada martie-mai 2024 – sondaj INS
Managerii români estimează că activităţile din industria prelucrătoare, comerţul cu amănuntul şi servicii vor înregistra o creştere moderată, în perioada martie-mai, în timp ce pentru......
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. Industria solicită de urgență remedierea situației
Guvernul vrea să continue cu prețurile plafonate la energie dar fără să mai garanteze că dă și banii înapoi furnizorilor. ...
Proiectul de OUG de modificare a legislației referitoare la plafonarea prețurilor la energie și gaze, care ar urma să ...
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Rusia spune că NATO se pregăteşte pentru un potenţial conflict în Europa de Est şi regiunea Mării Negre
Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru ...
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, lângă București
Symmetrica investește 48 milioane de euro în cea mai mare fabrică de pavele şi borduri vibropresate din Sud-Estul Europei, ...
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunță o nouă ...