Voucherele de vacanţă: Câte zile de cazare se pot achita cu ele

Mai mult de 80% dintre românii care vin în agenţiile de turism cu vouchere de vacanţă vor să-şi ia concediu la mare în vârf de sezon, când sunt cele mai mari tarife, şi sunt dispuşi ca, pe lângă tichet, să plătească şi din buzunar pentru a-şi putea achita sejurul dorit, conform unui studiu realizat de cea mai mare reţea de agenţii de turism din România.
Economica.net - joi, 19 iul. 2018, 15:27
Voucherele de vacanţă: Câte zile de cazare se pot achita cu ele

Potrivit sursei citate, pentru a se încadra în valoarea voucherelor de vacanţă, o familie formată din doi adulţi şi un copil îşi poate permite doar 3-4 zile de cazare cu mic dejun într-un hotel de trei stele de pe Litoral sau de la munte.

Studiul menţionează că faptul că bugetarii au primit în acest an vouchere de vacanţă a creat o creştere a cererii pentru destinaţiile interne, în special pentru litoralul românesc.

Voucherele de vacanţă: 80% dintre deținători vor pe litoral

Din totalul românilor care intră cu vouchere de vacanţă în agenţiile de turism, peste 80% vor să meargă pe litoral, iar ceilalţi preferă fie staţiuni balneare, fie sejururi la munte. Marea majoritate a celor care nu preferă marea solicită pensiuni în zone agroturistice din Delta Dunării, Maramureş, Moldova, Bucovina, Transilvania şi Cazanele Dunării.

„Majoritatea turiştilor cu vouchere, fie că aleg marea, muntele sau staţiunile balneare, vor să fie cazaţi în perioada iulie – august 2018, mai exact 15 iulie-15 august, adică în full sezon, când hotelurile şi pensiunile au cele mai mari tarife”, a declarat Cosmin Marinof, directorul de vânzări al TUI TravelCenter.

Tariful mediu pentru o vacanţă de vară de 7 nopţi cu mic dejun în această perioadă este 1.650 de lei, cu 200 de lei peste valoarea unui voucher de vacanţă.

Voucherele de vacanţă: Un plus de 500- 600 de lei pentru un sejur

Din studiul TUI TravelCenter, 40% dintre românii care vin cu vouchere în agenţiile de turism nu vor ca vacanţele pe care le cumpără să depăşească suma de 1.450 de lei, 50% dintre ei sunt dispuşi să plătească „din buzunar”, în plus, până la 500 – 600 de lei pe un sejur şi mai există 10% care plătesc cu peste 1.500 de lei mai mult faţă de valoarea tichetelor.

În medie, însă, pentru că aleg să plece o săptămână la mare, la munte sau în Deltă în vârf de sezon, turiştii plătesc cu 31% în plus faţă de valoarea voucherelor de vacanţă deţinute.

Potrivit lui Marinof, marea problemă cu voucherele este că s-au acordat foarte târziu şi turiştii nu au putut beneficia de discounturile de early booking de 30-40%, astfel încât acum plătesc tariful standard pentru orice vacanţă de vară.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Donald Trump cere Europei să ”se mişte” în cazul Ucrainei
Fostul preşedinte american Donald Trump, candidat la Casa Albă, a cerut joi Europei să se "mişte" şi să elibereze mai multe fonduri pentru Ucraina, aflată în război cu Rusia, informează AFP....
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
S-a scumpit benzina. Cât costă azi carburanții în România
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a majorat azi prețurile benzinei vândute în stațiile ...
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
UPDATE Israelul a lansat un atac asupra Iranului. AIEA informează că nu există daune la instalaţiile nucleare iraniene
Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul ...
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea ...