Washingtonul ameninţă Rusia cu noi sancţiuni, salută deciziile UE

Statele Unite au ameninţat joi Rusia cu noi sancţiuni dacă Moscova va continua să sprijine rebeliunea din Ucraina şi a salutat noile măsuri adoptate de UE, potrivit AFP.
Economica.net - joi, 29 ian. 2015, 21:00
Washingtonul ameninţă Rusia cu noi sancţiuni, salută deciziile UE

Acordul dintre miniştrii europeni de externe de a extinde sancţiunile deja existente ‘este un semn suplimentar că evenimentele din ultimele zile şi săptămâni sunt absolut inacceptabile şi vor avea noi consecinţe’, a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat, Jennifer Psaki, referindu-se la recentele atacuri din estul Ucrainei.

Reuniunea miniştrilor europeni, desfăşurată joi la Bruxelles, ‘a tradus prin importante sancţiuni eforturile în curs de câteva luni’, a adăugat diplomata americană, precizând că este vorba despre ‘o avansare pozitivă’.

Cu toate acestea, Jennifer Psaki nu a indicat când Statele Unite vor introduce o nouă serie de sancţiuni şi nici pe cine vor viza.

‘Uneori adăugăm nume, uneori sectoare sau întreprinderi, la fel şi în UE’, a afirmat ea, cu referire la listele negre. ‘Vom continua să studiem cine va urma’, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Marţi, preşedintele american, Barack Obama, şi cancelarul german, Angela Merkel, ‘au căzut de acord’, cu prilejul unei discuţii telefonice, asupra faptului că Rusia va trebui ‘să îşi asume responsabilitatea’ ‘sprijinului material acordat separatiştilor’ proruşi în estul Ucrainei, a anunţat Casa Albă.

De asemenea, Barack Obama a atras atenţia că studiază ‘toate opţiunile’ pentru a pune capăt conflictului din Ucraina şi în care Rusia dezminte orice implicare.

Te-ar mai putea interesa și
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă de reglementare – Silvia Vlăsceanu (HENRO)
Tarifele de transport şi de distribuţie pentru gazele naturale și energia electrică vor intra într-o nouă perioadă ...
Tarifele de transport şi de distribuţie energie electrică şi gaze naturale vor intra într-o nouă perioadă de reglementare, iar o metodologie aflată în consultare publică prevede......
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Și Hidroelectrica testează piața: a scos la vânzare energie cu livrare în 2025, la prețul de 90 de euro/MWh. A vândut-o
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit, după multă vreme, la vânzare de ...
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale Poduri din județul Bacău, de către Emma Lambda Limited
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Stratum Energy România, compania care operează perimetrul de gaze naturale ...
Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care compania cipriotă Emma Lambda Limited intenționează să preia ...
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale denunță cenzura impusă de Guvern
Kârgâzstanul a blocat de astăzi funcționarea TikTok, pentru a proteja sănătatea copiilor. Organizațiile neguvernamentale ...
Aplicaţia TikTok nu mai funcţionează începând din această joi în Kârgâzstan, la cererea serviciilor de securitate ...