Website-ul Bursei de Valori Bucureşti a înregistrat luni un număr de cinci ori mai mare de vizitatori concomitenţi

Website-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB), www.bvb.ro, a înregistrat luni un număr de cinci ori mai mare de vizitatori concomitenţi decât numărul obişnuit de utilizatori iar cele mai accesate pagini au fost cele cu date de tranzacţionare şi statistici, se arată într-un comunicat al BVB remis Agerpres.
Economica.net - lun, 24 aug. 2015, 17:44
Website-ul Bursei de Valori Bucureşti a înregistrat luni un număr de cinci ori mai mare de vizitatori concomitenţi

Potrivit sursei citate, sesiunea de tranzacţionare de luni a înregistrat două recorduri absolute ca urmare a activităţii intense pe piaţa BVB, respectiv aproximativ 550.000 de instrucţiuni de ordine şi 15.981 de tranzacţii.

Cei mai mulţi utilizatori au accesat www.bvb.ro de pe desktop.

‘Aceste aspecte au evidenţiat un interes neobişnuit de ridicat al investitorilor şi al potenţialilor investitori faţă de evoluţia bursei din România în contextul evoluţiei pieţelor la nivel global de astăzi (luni – n.r.). BVB a realocat resursele necesare pentru creşterea capacităţii website-ului în ceea ce priveşte procesarea şi transmiterea, astfel încât să răspundă pe viitor cererii foarte ridicate de informaţii venite din partea vizitatorilor website-ului său’, se precizează în comunicatul citat.

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere semnificativă pe toţi indicii şedinţa de tranzacţionare de luni, urmând astfel evoluţia burselor din întreaga lume într-o zi care pe pieţele internaţionale a fost catalogată drept ‘lunea neagră’.

Indicele de referinţă BET al BVB s-a depreciat cu 6,32% după ce, în cursul zilei, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni consemnase scăderi de peste 7%.

Tranzacţiile bursiere au depăşit 143 milioane de lei (32 milioane de euro), o valoare record pentru bursa autohonă, pe fondul unor schimburi cu acţiuni în valoare de aproximativ 125 de milioane de lei (peste 28 milioane de euro).

De altfel, în după-amiază zilei de luni, pagina de internet a Bursei de Valori Bucureşti a fost accesată cu dificultate din cauza traficului ridicat.

Bursele europene au scăzut puternic luni dimineaţă, un important indice bursier atingând cea mai scăzută valoare din ultimele şapte luni, în condiţiile în care bursa de la Shanghai a înregistrat o contracţie de peste 8% ceea ce a afectat şi restul burselor asiatice, transmite Reuters.

Ulterior, Bursa de pe Wall Street a deschis în scădere semnificativă, urmând tendinţa burselor asiatice şi europene, în primele minute de la debutul tranzacţiilor indicele Dow Jones înregistrând o contracţie de 5,75% iar indicele Nasdaq o cădere de 7,98%.

Scăderile înregistrate la debutul tranzacţiilor pe Wall Street s-au făcut resimţite imediat şi peste Ocean, agravând tendinţa de scădere de pe principalele burse europene (Londra, Frankfurt, Paris, Madrid, Amsterdam sau Bruxelles) care au înregistrat deprecieri de peste 7%.

Bursa de la Shanghai a închis luni cu o scădere de 8,49%, cea mai mare contracţie din ultimii opt ani, ceea ce a afectat şi restul burselor asiatice, precum şi principalele burse europene. În prezent, Bursa de la Shanghai a anulat toate câştigurile înregistrate de la începutul anului, revenind sub nivelul înregistrat în data de 31 decembrie 2014. Investitorii sunt îngrijoraţi de posibilitatea unei aterizări dure a economiei chineze, în pofida eforturilor autorităţilor de a relansa exporturile şi activitatea economică.

Te-ar mai putea interesa și
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
Românii pe ultimele locuri în UE când vine vorba de achiziţionarea de cărţi online
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi......
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints AI
Profi își extinde serviciile de retail media către toate brandurile și agențiile specializate, în colaborare cu Footprints ...
După șase luni în care a derulat campanii pilot cu un număr limitat de branduri și agentii de media, Profi, rețeaua ...
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Ciolacu: Proiectul de lege privind adoptarea salariului minim european în România, în lucru la Ministerul Muncii
Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Muncii, Simona Bucura Oprescu, să pună în transparenţă, imediat după ...
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o instalație inovatoare pentru captarea și utilizarea carbonului VIDEO
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă ...