Wizz Air lansează şapte noi rute externe de pe Aeroportul Iaşi

Compania aeriană Wizz Air deschide şapte noi rute externe pe aeroportul din Iaşi către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris şi Salonic şi alocă încă o aeronavă bazei din capitala Moldovei, a anunţat luni, Sorina Ratz, Head of Corporate Communicatins, scrie News.ro.
Economica.net - lun, 09 iul. 2018, 16:11
Wizz Air lansează şapte noi rute externe de pe Aeroportul Iaşi

Potrivit reprezentanţilor Wizz Air, compania aeriană continuă dezvoltarea bazei de la Iaşi, prin alocarea unei noi aeronave şi deschiderea a şapte noi rute externe, potrivit News.ro.

Astfel, începând cu această săptămână, compania aeriană asigură legături directe din Iaşi către Billund, Bruxelles, Dortmund, Eindhoven, Malmo, Paris şi Salonic.

„Alocăm bazei de la Iaşi un aparat Airbus 320 cu 180 de locuri, care va asigura operaţiunile pentru noile rute din Iaşi. De asemenea, vom creşte frecvenţele către Milano Bergamo şi Tel-Aviv. În total, programul Wizz va include 20 de zboruri săptămânale cu plecare din Iaşi”, a declarat luni, într-o conferinţă de presă la Iaşi, Sorina Ratz, Head of Corporate Communications Wizz Air.

Ea a precizat că operaţiunile Wizz de la baza din Iaşi cresc cu 49 la sută în 2018 şi includ 550.000 de locuri scoase la vânzare către 15 destinaţii din 11 ţări.

În primele şase luni din 2018, peste 190.000 de pasageri din Iaşi au călătorit la bordul aeronavelor companiei Wizz Air, cu 15 la sută mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, a spus în cadrul aceleiaşi conferinţe de presă că platforma pentru parcarea aeronavelor pe aeroport va trebui extinsă până anul viitor, cerând totodată conducerii aeroportului să grăbească formalităţile pentru a demara construcţia unui nou terminal. Totodată, el a criticat primăria Iaşi că nu începe construcţia unui nou drum de acces către aeroportul ieşean.

În 2017, aeroportul Iaşi a înregistrat un trafic de 1,15 milioane pasageri, creşterea traficului estimată pentru acest an fiind de aproximativ 25 la sută.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...