World Education Fair: Zeci de instituţii de învăţământ îşi vor prezenta oferta la Bucureşti

Universităţi, licee şi centre de limbi străine din toată lumea îşi vor prezenta ofertele educaţionale la Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară la cea de-a XXVII-a ediţie World Education Fair (WEF).
Economica.net - joi, 21 sept. 2017, 14:54
World Education Fair: Zeci de instituţii de învăţământ îşi vor prezenta oferta la Bucureşti

Seria de evenimente va debuta la Timişoara pe 22 septembrie (Hotel Timişoara)şi va continua la Bucureşti în zilele de 23 şi 24 septembrie (Athenee Palace Hilton). Pe 25 septembrie, WEF va ajunge la Iaşi (Hotel Internaţional Iaşi), pe 27 septembrie la Galaţi (Hotel Vega), iar pe 28 septembrie la Constanţa (Hotel IBIS).

„În ciuda situaţiei internaţionale nefavorabile, anul trecut a crescut cu 12% numărul de studenţi români în Marea Britanie. Majoritatea se angajează imediat după terminarea studiilor în domeniul în care s-au pregătit. Pe parcursul a nouă ani consultantul educaţional IntegralEdu a consiliat peste 10.000 de tineri din România interesaţi de studii în străinătate. La nivel internaţional, grupul de firme Integral, care sărbătoreşte peste 25 de ani de activitate, a consiliat peste 100.000 de familii din Europa de Sud-Estul Europei. Cei mai mulţi dintre aceştia au ales ca destinaţii de studiu Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Elveţia, SUA”, se arată într-un comunicat de presă al organizatorilor.

Potrivit managerului Departamentului „Universităţi în străinătate” din cadrul IntegralEdu, Ana Maria Papp, statisticile arată un interes tot mai ridicat al tinerilor români de a se orienta către învăţământul universitar din afara ţării.

„Pentru a ne face o idee de cât de mult a evoluat acest interes de la intrarea României în UE până azi, putem da exemplul Olandei, unde de la 89 de studenţi, câţi erau în 2007, anul trecut s-a ajuns la peste 1.600 de studenţi. De asemenea, statisticile recente accesate de IntegralEdu arată că, anul trecut, pentru universităţile britanice au aplicat cu 12% mai mulţi români decât în 2015. Din discuţiile pe care le-am avut până acum cu aceşti tineri, am observat că una dintre motivaţiile care-i împing să aleagă o facultate din străinătate este siguranţa că-şi vor găsi mai uşor un loc de muncă după absolvire atât în străinătate, cât şi în România”, a declarat Papp.

Organizatorii târgului că în acest an s-a înregistrat o creştere de 30% a numărului de elevi care au plecat într-o tabără educaţională din străinătate prin intermediul IntegralEdu. Pe primul loc, în topul destinaţiilor preferate a rămas Marea Britanie, urmată de Germania, Elveţia, Spania şi Portugalia.

„Aproximativ o treime dintre copiii trimişi în tabere provin din rândul clienţilor fideli şi în fiecare an mai pleacă undeva, unii schimbând destinaţia, alţii tipul de activităţi. Este interesant că în ultimii trei ani am avut o creştere de peste 53% în rândul elevilor din primele trei clase de liceu (15-17 ani). Acest fapt ne face să credem că în următorii ani ar putea creşte şi procentul elevilor plecaţi în tabere educaţionale care vor opta să-şi continue studiile universitare acolo”, a declarat Alexandra Piha, manager Departament „EduTabere în străinătate” al IntegralEdu.

În cadrul târgului vor putea fi accesate peste 300 de EduTabere individuale şi de grup din întreaga lume.

De asemenea, în cadrul WEF, cei interesaţi vor găsi informaţiile necesare despre bursele de studii şi împrumuturile studenţeşti disponibile, vor putea face testele de orientare profesională dezvoltate de Cambridge Occupational Analysts şi se vor putea înscrie la pretestări gratuite pentru examenele IELTS şi Cambridge. Studenţii români vor putea accesa şi programe Work&Travel cu pachete promoţionale speciale.

Organizatorii anunţă că, pentru cei care doresc să ajungă la evenimentul din Bucureşti, IntegralEdu, în parteneriat cu UBER România, pune la dispoziţie o cursă gratuită în limita a 25 de lei. Cei interesaţi trebuie să îşi creeze un cont pe Uber.com/App şi să introducă codul promoţional „wefairro”.

Sursa: AGERPRES

Te-ar mai putea interesa și
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului contraceptiv, dacă o femeie tânără doreşte acest lucru....
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...