Zborul MH17: Rusia a remis UE informaţiile sale şi speră la o anchetă imparţială

Rusia a transmis Uniunii Europene toate datele Ministerului Apărării de la Moscova cu privire la prăbuşirea avionului Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines la 17 iulie în estul Ucrainei, exprimându-şi speranţa într-o anchetă 'imparţială, independentă şi internaţională', după cum a declarat marţi reprezentantul permanent al Rusiei la UE, Vladimir Cijov, informează agenţia de presă RIA Novosti.
Economica.net - mie, 23 iul. 2014, 06:13
Zborul MH17: Rusia a remis UE informaţiile sale şi speră la o anchetă imparţială

‘Le-am transmis marţi, de îndată ce le-am primit în formă scrisă, în limbile engleză şi rusă. Le-am remis tuturor părţilor interesate’, a spus Cijov, într-o întâlnire cu jurnalişti ruşi la Bruxelles.

‘Rusia speră sincer că ancheta în cazul prăbuşirii (avionului) Boeing 777 în estul Ucrainei va fi cu adevărat una ‘imparţială, independentă şi internaţională’, aşa cum prevede rezoluţia Consiliului de Securitate’, a afirmat în acest context oficialul rus.

‘Am fost surprins de declaraţiile unor reprezentanţi europeni. Încercările de a anticipa rezultatele anchetei nu pot fi considerate decât ca o presiune la adresa anchetatorilor’, a afirmat şeful misiunii permanente a Rusiei la UE.

Cu această ocazie, el a avertizat împotriva oricăror concluzii pripite cu privire la cauzele şi circumstanţele tragediei.

Din partea UE nu a urmat deocamdată nicio reacţie, a indicat reprezentantul Moscovei, adăugând că o reacţie a venit doar din partea SUA, una destul de previzibilă – toate datele ruseşti au fost puse la îndoială.

‘Acesta este, desigur, dreptul lor. Dar dacă au dubii, ar trebui să-şi prezinte dovezile, ceea ce încă nu au făcut. Ar trebui să adaug că americanii niciodată nu aduc probe reale, invocând că este vorba de informaţii ale serviciilor secrete, iar publicarea lor le-ar putea compromite sursele’, a mai opinat reprezentantul permanent al Rusiei pentru lângă forurile de la Bruxelles.

Serviciile secrete americane şi-au făcut deja cunoscută poziţia în cazul catastrofei aeriene din 17 iulie în estul Ucrainei, precizând că avionul de linie malaezian a fost doborât, ‘din greşeală’, de rebeli proruşi ‘insuficient antrenaţi’, care l-au confundat cu un avion militar.

Într-o conferinţă de presă marţi, oficiali ai comunităţii de informaţii americane au recunoscut că ‘nu dispun de nicio informaţie cu privire la implicarea directă a autorităţilor ruse în această tragedie’, scrie agenţia de presă ITAR-TASS.

Cu toate acestea, ei au acuzat Rusia că a ‘creat condiţii’ care au condus în cele din urmă la catastrofa aeriană din estul Ucrainei şi continuă să livreze rebelilor armament, inclusiv mijloace de apărare antiaeriană şi tancuri.

Te-ar mai putea interesa și
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor
Franţa cere retailerilor să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare ...
Retailerii francezi vor trebui să notifice cumpărătorii cu privire la reducerea dimensiunii produselor fără o reducere corespunzătoare a preţurilor, într-un efort de a ţine sub control......
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Geely vinde acţiuni Volvo în valoare de 1,32 miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
BCE va ordona UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia
Banca Centrală Europeană urmează să ordone grupului bancar italian UniCredit să îşi reducă afacerile cu Rusia, pe ...
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
21 de milioane de euro din PNRR pentru valorificarea gunoiului de grajd. Ghidul de finanțare a fost publicat astăzi
Ghidul de finanţare pentru investiţii în capacităţi de producţie a energiei din biogaz pe bază de gunoi de grajd, ...