Zona din București luată cu asalt de dezvoltatori: belgienii de la Atenor cumpără teren pentru noi turnuri de birouri

Dezvoltatorul belgian de spaţii de birouri, Atenor, va cumpăra până la sfârșitul acestui an un teren de 11.600 de mp în zona Expoziţiei-Piața Presei din Capitală, a anunţat compania. Belgienii vor construi aici birouri cu o suprafață închiriabilă de 44.000 de mp. 
Andrada Ghira - mar, 03 oct. 2017, 21:05
Zona din București luată cu asalt de dezvoltatori: belgienii de la Atenor cumpără teren pentru noi turnuri de birouri

Zona Bulevardului Expoziției mai atrage un dezvoltator. După ce Impact, Globe Trade Center (GTC) și Portland Trust au cumpărat terenuri pentru locuințe și birouri, Atenor anunță că până la finele acestui an va cumpăra un teren de peste un hectar. 

Acesta va fi al treilea proiect pe piața locală, după dezvoltarea complexului Hermes Business Campus din nordul Bucureștiului și renovarea unei clădiri istorice de pe bulevardul Dacia.

Unul dintre motivele pentru care belgienii continuă să investească pe piața locală are legătură cu dorința corporațiilor de a-și reduce costurile cu angajații și orientarea spre țări unde forţa de muncă este mai ieftină.

„Țările din Europa Centrală și de Est sunt bine poziționate în termeni de costuri ale forței de muncă, legislație flexibilă, o cultură de muncă similară celei din zona Euro și America de Nord. România are în prezent peste 100.000 de angajați în sectorul BPO/SSC și rămâne una dintre cele mai atractive țări din regiune pentru noi investiții„, se arată în anunțul companiei.  

Bulevardul cu oportunităţi

Zona Expoziției-Romexpo a fost luată cu asalt în ultimele luni de investitorii imobiliari. Aici au fost livrate şi printre primele clădiri de birouri din Bucureşti: Bucharest Business Park şi S-Park. iar singurele clădiri de birouri importante care au fost livrate în ultimii ani sunt City Gate şi Unicredit Tower.

Inainte de criză, aici a fost cumpărat cel mai scump teren în funcție de prețul pe mp. Este vorba de un teren de 7 hectare care a aparținut fabricii Grivița, pentru care israelienii de la Rosebud Real Estate au plătit 73 de milioane de euro. 

Cel mai scump teren pe mp vândut înainte de criză a fost adjudecat de trei dezvoltatori. Prima mişcare a făcut-o dezvoltatorul de locuinţe Impact, care a plătit 10,6 milionae de euro pentru achiziţia unui teren de 2,2 ha în zona Romexpo, unde va construi blocuri de apartamente. GTC și-a securizat o bucată de 15.000 de mp, iar restul a fost adjudecat de Portland Trust. 

Hermes Business Campus nu se vinde anul acesta 

Atenor a finalizat cea de-a treia clădire din proeictul Hermes Business Campus la sfârşitul anului trecut, unde Genpact a închiriat cele opt etaje pentru un nou sediu. Întreg proiectul are o suprafaţă de 72.000 mp de birouri, este închiriat în întregime şi scos la vânzare încă din 2015. Acesta este primul proiect al belgienilor, în care a investit circa 90 de milioane de euro. Belgienii nu se grăbesc să vândă proiectul. „Nu este niciun plan de a grăbi o tranzacție în 2017, datorită trendului de creștere de pe piața de investiții”, se mai arată în anunțul companiei. 

Al doilea proiect de pe piața locală este Dacia One, acolo unde compania va renova o clădire istorică și va construi și 12.000 de mp de noi spații de birouri. Atenor are avizele necesare demarării lucrărilor de renovare a clădirii istorice, iar în curând va fi depusă și documentația petru obținerea autorizației de construcție a noii clădiri. 

Atenor a cumpărat Casa Cesianu, fosta Legaţie germană, dar şi teren adiacent pentru construcţia noului proiect. Acesta este al proiect de acest gen, după reabilitarea vilei Oromolu şi construcţia clădirii de birouri Aviatorilor 8 de către sud-africanii de la NEPI.

CITEȘTE ȘI Belgienii de la Atenor au cumpărat fosta ambasadă a Germaniei pentru un proiect de birouri în Bucureşti

 

Te-ar mai putea interesa și
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele cu sucuri, sandvisuri saau cafea sunt obligate să fie dotate cu AMEF.......
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...