1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

News

Cât costă de fapt iPhone 5

Costurile componentelor dintr-un iPhone sunt de câteva ori mai mici decât preţurile din magazine.

19 sep, 2012 | ECONOMICA.net

În magazin, preţul unui iPhone 5 vândut “la liber” este de 679 de euro pentru versiunea de 16 Gb şi de 899 de euro pentru versiunea de 64 Gb. Potrivit jurnaliştilor francezi, care citează o cercetare a IHS iSuppli, costul telefonului, pentru Apple, este mult mai mic.

Potrivit cercetării, costul componentelor dintr-un iPhone este de 199 de dolari pentru versiunea de 16 Gb şi de 230 de dolari pentru versiunea de 64 Gb, la care se adaugă 8 dolari. În euro, înseamnă, în total, 159 de euro şi, respectiv, 182 de euro. Cei de la IHS iSuppli recunosc că aceste evaluări, bazate pe specificaţiile anunţate de Apple, sunt pur teoretice şi nu includ costurile cu cercetare sau de marketing.

Costul real al produselor Apple este un secret bine păzit, dar cei de la IHS iSuppli încearcă să ofere o evaluare pentru fiecare device nou lansat de compania americană. Spre exemplu, precedentul smartphone al celor de la Apple, iPhone 4 S avea un cost de 188 de dolari, pentru versiunea de 16 Gb.

Citeşte şi Cât costă iPhone 5 în România. Vezi preţurile

Cei de la Apple spun că nu este chiar aşa. “Nu vă încredeţi în studiile făcute de unii şi alţii!” spunea acum doi ani directorul financiar al Apple, Peter Oppenheimer, care mai spunea că multe alte costuri ale companiei nu sunt incluse în aceste rapoarte.

Citeşte şi Au apărut "carcase" pentru iPhone 5. GALERIE FOTO

              Primul atac la iPhone 5 vine de la Samsung. Vezi reclama care ironizează noul telefon Apple

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO