1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

UPDATE Finanțele au respins oferta băncilor din România pentru împrumutul de 200 de milioane de euro programat pentru astăzi - BNR confirmă

Ministerul Finanțelor Publice a respins ofertele făcute de băncile de pe piața locală pentru împrumutul de minimum 200 de milioane de euro programat pentru astăzi, au declarat, pentru ECONOMICA.NET surse bancare. Așa cum ECONOMICA.NET a arătat în exclusivitate, valoarea cuponului pentru obligațiunile statului era de 0,4%, conform prospectului, iar ofertele băncilor ar fi depășit acest nivel.

UPDATE 15:18. BNR a emis comunicatul oficial care confirmă că MFP nu a atras niciun euro din suma anunțată.

 

Încercarea de împrumut presupunea o manevră mai puțin uzitată de către stat, adică împrumuturi în euro de pe piața internă. În general, statul se împrumută în lei de pe piața locală, prin operațiuni săptămânale și preferă să atragă euro de pe piețele externe, așa cum a fost și cazul împrumutului de 3 miliarde de euro realizat în urmă cu câteva săptămâni.

Momentul ales de MFP pentru a ieși pe piața locală nu era unul întâmplător, având în vedere că prin reducerea rezervelor minime impuse băncilor au fost eliberați circa 600 de milioane de euro, așa cum a arătat ECONOMICA.NET.

 

Detalii în exclusivitate despre oferta inițială  puteți citi AICI.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO