1.600 de euro pe lună. Niciun britanic nu a vrut jobul, iar şeful vrea să vină în România după oameni

Un om de afaceri din Marea Britanie vrea să vină în România, într-o încercare disperată de a recruta personal. Acesta a publicat anunţuri de angajare pe o poziţie în cadrul departamentului de vânzări, oferind 16.000 de lire sterline pe an, plus comision, însă britanicii nu au fost interesaţi.
Economica.net - lun, 03 feb. 2014, 14:51
1.600 de euro pe lună. Niciun britanic nu a vrut jobul, iar şeful vrea să vină în România după oameni

Jason Harris a căutat timp de trei luni de zile candidatul pentru post, oferind 2.000 de lire sterline peste media salariilor din zonă. Anunţul companiei, care are sediul în Ringwood, Hampshire, a fost publicat pe website-urile naţionale de recrutare, pe website-urile şi în ziarele locale.

Dar Harris, 43 ani, director de comunicare şi evenimente la compania IMS Group, susţine că doar un candidat s-a prezentat la interviu şi că nu era calificat. Asta în ciuda faptului că unul dintre oamenii de vânzări din cadrul companiei şi-a dublat anul trecut venitul, la 32.000 de lire sterline, scrie Daily Mail. 

Cu doar cinci angajaţi full-time şi part-time, mica firmă încearcă să facă faţă cererii. Cu toate acestea, Harris crede că oamenii sunt prea comozi atunci când primesc pomeni de la stat.

După ce a epuizat toate căile de a angaja personal din Marea Britanie, Harris este decis să călătorească în Europa de Est pentru a găsi oameni.

„Este de necrezut că, din 2,3 milioane de britanici şomeri, trebuie să mă uit la Europa de Est pentru a ocupa posturi pe care se pare că britanicii nu le vor. Am avut doar un singur candidat, dar el este bucătar şi nu se potrivea postului. Am fost şi la toate centrele de forţă de muncă pe o rază de zece mile, şi am crezut că oamenii vor căuta un loc de muncă, dar nimeni nu a fost interesat. Nu există cerinţe stricte, şi nici de vârstă. Experienţa nu este neapărat necesară, astfel că a fost dezamăgitor”, mai spune omul de afaceri britanic.

În zona în care firma îşi are sediul, trăiesc 616 persoane care benefciază de ajutor de şomaj şi 116 persoane care nu au un loc de muncă.

Harris spune că britanicii care vin la interviu nu urmăresc să se angajeze, ci doar ca fişele să fie semnate de potenţialii angajatori, pentru ca apoi să primească ajutor de şomaj. 

„La fel ca şi alte firme mici, trebuie să ma uit la ţările din Europa de Est pentru a angaja personal, pentru că britanicii nu vor să lucreze. Cred că muncitorii din România şi Bulgaria vor vrea să aplice pentru acest loc de muncă şi mă aştept la mult interes din partea lor„, mai spune britanicul citat de Daily Mail.

„Nu mi-am luat încă biletul de avion, dar mă gândesc. Dacă trebuie să mă duc, mă duc. Nu mă limitez doar la aceste două ţări, ci am luat legătura şi cu agenţii de recrutare din Polonia şi Republica Cehă”, mai spune Harris. 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...