Noul termen pentru deschiderea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti: 1 august

Autostrada Bucureşti-Ploieşti ar putea fi dată în funcţiune într-o lună dar cu restricţii de circulaţie, a declarat joi ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, care verifică stadiul lucrărilor pe şantierul Autostrăzii A3.
Economica.net - joi, 28 iun. 2012, 08:55
Noul termen pentru deschiderea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti: 1 august

„Într-o lună de zile sperăm să armonizăm problemele speciale de siguranţă a circulaţiei pentru că acesta este principalul motiv pentru care nu dăm drumul la circulaţie. Într-o lună de zile sperăm să putem da drumul la circulaţie, iar recepţia finală să se facă potrivit tuturor normelor tehnice”, a precizat Ovidiu Silaghi.

Acesta a explicat că proiectul pentru construcţia Autostrada Bucureşti-Ploieşti este un proiect care ar fi trebuit să fie un bun exemplu de asociere a unor companii româneşti care să le aducă în portofoliu posibilitatea de a participa şi la alte licitaţii de anvergură.

„Din nefericire se pare că asocierea nu a reuşit, iar lucrarea a fost împărţită în mai multe bucăţi, ceea ce ne creează şi nouă o problemă la recepţie deoarece pentru siguranţa circulaţiei au adoptat alte soluţii”, a precizat ministrul Transporturilor.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Septimiu Buzaşu, a precizat că deschiderea circulaţiei pe Autostrada Bucureşti-Ploieşti nu se va face chiar în regim de autostradă în sensul că nu va respecta toate facilităţile obişnuite. El a dat asigurări că se va menţine ritmul lucrărilor. „Oricum, timpul a fost foarte scurt. 30 iunie a fost un termen pe care şi l-au asumat constructorii. Contractul este întârziat. Ei ar fi trebuit să termine pe 12 decembrie 2011. Penalizările curg din 15 decembrie”, a explicat Buzaşu.

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, în şedinţa de Guvern de miercuri, să nu aibă milă şi să nu tolereze amânări la termenele de finalizare a lucrărilor de la autostrăzile Bucureşti-Ploieşti şi Bucureşti-Constanţa iar constructorilor care întârzie să le aplice penalizări.

Autostrada Bucureşti-Ploieşti face parte din Autostrada Bucureşti-Braşov, cu o lungime totală de 173 km, o parte din această autostradă, în lungime de 62 km, urmând să lege municipiul Bucureşti de municipiul Ploieşti. Pentru această porţiune, lucrările au demarat în 2007 pe secţiunea Moara Vlăsiei-Ploieşti pe 42 de km, şi respectiv 2008 tronsonul Bucureşti-Moara Vlăsiei, cu o lungime de 19 km. Pe sectorul Bucureşti-Moara Vlăsiei lucrează consorţiul italian Impressa Pizzarotti/Tirrena Scavi, iar sectorul Moara Vlăsiei-Ploieşti este construit de asocierea Spedition UMB/Pa&Co Internaţional/Euroconstruct ’98/Com-Axa. Valoarea totală a lucrărilor este de 450 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...