10 locuri şterse de pe Google Maps. Nu ai voie să le vezi

Din motive de securitate, mai multe ţări au ales ca imaginile anumitor obiective sau puncte strategice să fie blurate pe Google Maps.
Economica.net - sâm, 31 aug. 2013, 06:25
10 locuri şterse de pe Google Maps. Nu ai voie să le vezi

Vrei să te uiţi îndeaproape la Turnul Eiffel dar nu vei ajunge prea devreme la Paris? Google Maps este cel mai bun instrument pentru vizitele virtuale. Dar nu toate obiectivele pot fi văzute pe site – unele imagini sunt blurate şi distorsionate de unele ţări din motive de securitate. Iată 10 locuri pe care nuo să le vezi pe Google Maps, potrivit Mashable.com.

Dacă vrei să vezo străzi şi oraşe din Coreea de Nord, nu le vei vedea. De asemenea, blurat este şi Palatul Regal din Olanda şi chiar şi o centrală electrică din campusul universităţii Cornwell din Ithaca, New York, SUA.

Când a fost lasat Google Maps, Clădirea Capitoliului şi Casa Albă din Washington DC au fost blurate. De atunci însă, au fost restaurate.

1. Palatul Regal din Amsterdam, Olanda – numit Koninklijk Paleis Amsterdam – se alătură unei lungi liste de locuri blurate pe Google Maps care au legătură cu familia regală olandeză, inclusiv grajdurile regale şi o altă reşedinţă numită Huis ten Bosch. 

2. Aeroportul Internaţional Buffalo Biagara este albit pe Google Maps iar detaliile nu se pot vedea dacă se face zoom. 

3. Parcul Naţional Tantaucă din Chile poate fi văzut de pe un marker. Rezervaţia naturală privată este locul mai multor specii pe cale de dispariţie. 

4. Rezervorul de apă de la barajul Keowee de pe lacul cu acelaşi nume din sudul Carolinei, SUA, este de asemenea blurat pe Google Maps. Barajul are forma unui brad de Crăciun. 

5. Un misterior loc din Rusia a fost blurat, şi nu se cunoaşte motivul, mai ales că este în tundra siberiană. Cel mai apropiat oraş este Egvekinot, care se învecinează cu Alaska, dincolo de strâmtoarea Bering.  

6. Aeroportul Minami Torishima care serveşte insula Minami Torishima, în apropierea coaste de est a Japoniei, este suprasaturat cu alb. În prezent este folosit de Forţele Maritime de Apărare ale Japoniei.  

7. Terenul experimental din Dugway, Utah este o regiune ocupată de armata SUA unde militari pot testa arme chimice şi biologice. Clădirea Michael Aaf este albită, cel mai probabil din motive de securitate.  

8. Centrala electică a Universităţii Cornell, Ithaca, SUA – inaugurată în 2010, este şi ea blurată pe Google Maps. Facilitatea high-tech şi prietenoasă cu mediu generează electricitate din gaze naturale ca parte din eforturile universităţii de a reduce emisiile de dioxid de carbon. 

9. Oraşul Babilon din Irak arată mai mult cu un teren agricol decât cu un oraş efervescent. 

10. Nu doar proprietăţile deţinute de familia regală din Olanda sunt blurate. Se alătură listei şi rezervoarele de petrol din Vlissingen (foto), dar şi câteva baze militare şi aeriene. 

 

Te-ar mai putea interesa și
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în......
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...