10 tururi virtuale la palate și castele din întreaga lume

Pandemia COVID-19 încă ne ține în case, iar mulți turiști așteaptă sezonul cald pentru vacanțe. Până atunci, dacă vă e dor de vizite, iată 10 tururi virtuale la palate și castele din întreaga lume.
Ion Dobreanu - vin, 19 mart. 2021, 22:23

De la laptop la telefon, orice dispozitiv cu o conexiune la internet a reprezentat în primul an de pandemie turismul virtual. Multe muzee, palate, foste fortărețe, și-au pierdut vizitatorii. Iar când nimeni nu le-a mai trecut fizic pragul, muzeele s-au mutat pe Internet. Pentru cei cărora le este dor să viziteze un palat, iată zece minunății care pot fi vizitate online, de pe canapea, de-acasă.

Click pe linkurile îngroșate cu albastru pentru tururi.

Moscheea Madrasa a Sultanului Barquq 

Patru săli de piatră boltite se deschid spre o curte uimitor de goală, cu o fântână în mijloc. Complexul datează din secolul al XIV-lea și a aparținut sultanului Barquq.  Cu mozaicurile sale din marmură, cu uși monumentale din bronz și minarete sculptate în mod elaborat, palatul este o capodoperă a arhitecturii mamelucilor din Cairo. Ministerul turismului din Egipt a deschis și alte site-uri virtuale, inclusiv mormântul reginei Meresankh III, încurajând călătoriile digitale cu hashtagul ExperienceEgiptfromHome.

Casa Annei din Cleves, East Sussex

Henric al VIII-lea i-a dat Annei din Cleves acest conac, dar și alte proprietăți, după divorțul lor în 1540. Turul începe în grădină, printre vulpi și delfinii, sub ramurile unui moșmon. Turul continuă spre buctăria în stil Tudor, apoi spre ddomitorul cu grinzi mari și un pat cu badachinul sculptat. Societetea Arheologică din Sussex  a creat mai multe tururi virtuale ale atracțiilor lor, inclusiv a Palatul Fishbourne.

Palatul Versailles din Paris

Nu are nevoie de prea multă reclamă și cu siguranță mulți dintre voi ați văzut nu doar Parisul, dar și impresionantul palat de la Versailles. Dacă va era dor, un tur virtual vă va transporta în sala oglinzilor, unde cele 357 de oglinzi reflectă 73 de bronz aurit și cristal. Mai puteți admira și operele lui Versonesse sau ale lui Jacques Louis David. Apoi puteți face o plimbare cu ajutorul Google Maps pentru a explora grădinile din jurul palatului.

Palatul Orașului, Jaipur, India

În 2019, tânărul maharajah, jucătorul de pol Padmanabh Singh, a pus o cameră din acest palat la închiriere pe Airbnb, la un preș de 6.000 de lire sterline pe noapte, bani care au fost virați în contul unei asociații caritabile. Deși camera respectivă cu piscina privată nu fac parte din acest tur, părțile accesibile ne arată spectaculoasa arhitecură Mughal. Palatul a fost construit între anii 1720 și 1730 de către predecesorul îndepărtat al lui Padmanabh, Jai Singh al II-lea, fondatorul modernului Jaipur și care a construit mai multe observatoare în orașele din india. Sala de audiențe are pereții pictați, podea din marmură și cele mai mari vase din argint, făcute la comanda unuia dintre maharajahi pentru a lua 8.000 de litri din Gange în vizita din 1902 în Mare Britanie.

Palatul Golestan, Iran

 

Dinastia Qajar, care a condus Imperiul Persan între 1785 și 1925, au ales Teheranul drept capitală imperială  și au comisionat clădiri cu o arhitectură impresionantă în tot orașul. Complexul Golestan, care în traducere ar însemna tărânul trandafirilor, este unul dintre cele mai vechi palate ale Teeranului și patrimoniu UNESCO. Accesul virtual se face destul de ciudat, trebuie să faci click pe săgeata albă pentru a ajunge la o altă panoramp de 360 de grade, dar până la urmă, câți dintre noi vom ajunge să vedem și pe viu palatul?

Casa Batlló sau Casa Oaselor, Barcelona

Cu coloane subțiri în formă de os și măști în formă de cranii deasupra balcoanelor, localnicii o numesc Casa Oaselor. Acest conac fantastic, proiectat de Antoni Gaudí în 1904, are o fațadă colorată de recif de corali și un acoperiș ondulat, irizant. Interiorul cu podea din lemn aduce a casă locuibilă, dar și a peisaj marin modernist, plin de pereți curbați organic, plăci albastre și vitralii.

Taliesin, Wisconsin, SUA

Casa unuia dintre cei mai proeminenți arhitecți, Frank Lloyd Wright, poate fi descoperită online. Arhitectul a proiectat mai multe case, într-un stil minimalist american, incluse în categia caselor de preerie. În studioul său se află o fotografie cu Wright la biroul său, alături de desenele faimoaselor clădiri proiectate de el, de la Fallingwater și până la Muzeul Guggenheim Museum. Turul virtual ne duce în camera de zi și logia, și chiar și pe afară, pe proprietate.

 Turnul Dominion, Moscova

Renumita Zaha Hadid a proiectat multe clădiri futuriste în întreaga lume, de la Opera din Guangzhou Opera House și până la Centru London Aquatics folosit la Olimpiada din 2012. Multe dintre ele pot astăzi văzute via Google. Dar Turnul Dominion este de-a dreptul impresionant.

Castelul Windsor, Marea Britanie 

Și pentru că tot sunt la modă subiectele cu prinți, prințese și regine, un tur virtual al castelului Windsor e numai bine primit. Putem lua , virtual, și noi parte la eleganța și măreția acestui castel, și să ne imaginăm că discutăm despre interviul dat de Prințul Harry și soția lui Megan vedetei de televiziune Oprah.

Palatul Ecaterina, Sankt Petersburg 

Peste 100 de kg de aur au fost folosite pentru a acoperi fațada și statuile de pe acoperiș al unuia dintre cele mai frumoase palate din lume, asociat cu Ecaterina cea Mare. Uimitare este grădina care înconjoară palatul, mai ales primăvara și vara.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...