100 de ani de Aston Martin

Constructorul excepționalelor mașini Aston Martin împlinește în acest an 100 de ani. Aston Martin este una dintre cele mai cunoscute mărci auto.
Economica.net - vin, 04 ian. 2013, 06:38
100 de ani de Aston Martin

AutoReport.ro vă prezintă cele mai importante momente din viața acestui legendar brand auto.

Producătorul este în continuare independent și rămâne fidel principiilor de a crea mașini avansate din punct de vedere ingineresc, dar care și redefinesc eleganța. La finalul anului 2012 CEO-ul Aston Martin, Dr. Ulrich Bez a dezvelit pe o pistă de curse logoul centenar al mărcii, dând startul unei serii de evenimente ce vor marca sărbătoarea din acest an.

Începând cu această lună, se vor desfășura evenimente în Europa, SUA, Asia și Orientul Mijlociu. La aceste evenimente vor participa clienți, dealeri sau chiar pasionați ai mărcii.

Un alt eveniment de interes este “Săptămâna Centenară” ce se va desfășura între 15 și 21 Iulie 2013. În ultima zi a acestei săptămâni va avea loc și un ‘Centenary Concours’, care este în fapt un concurs de eleganță la care vor participa mașini de colecție Aston Martin.

Istoria ASTON MARTIN

Compania a fost fondată în 1913 de Robert Bamford și Lionel Martin sub numele ‘BAMFORD & MARTIN LTD’. În anul 1914 s-a trecut oficial la numele de Aston Martin, după un tur plin de succes al lui Lionel Martin în cursa de la Aston Hill din Buckinghamshire, Anglia. Într-un an a fost construit primul Aston și în 1920 întreaga afacere s-a mutat la Kensington.

Debutul în curse

Participarea la Marele Premium Francez din 1922 cu două mașini Aston a permis britanicilor să își consolideze imaginea.
Din păcate, în 1925 problemele financiare au forțat înnchiderea companiei care a fost salvată totuși în anul următor de un grup de investitori care au format ‘ASTON MARTIN MOTORS LTD’.

Afacerea a crescut, având ca bază o gamă de mașini sport competitive și permițând participarea la cursa de 24 de ore de la LeMans din 1928.
În cursa din anul 1933, Aston a câștigat LeMans cu un model de 1,5 litri.

Producția de mașini a crescut în anii 30 până la maximul de 140 unități în 1937 (cea mai mare cifră de dinainte de al doilea război mondial.
Anul 1939 a marcat producția unui prototip avantgardist denumit Aston Martin Atom, un model ce avea un șasiu de tip ramă și suspensie independentă – un sistem ce va fi găsit și la modelele viitoare.

În 1947 industriașul David Brown a cumpărat compania. Câțiva ani mai târziu afacerea creștea și ducea la cumpărarea mărcii Lagonda și relocarea producție în Hanworth Park, Feltham, Middlesex. Modelul DB2 a intrat în producție în același an, în timp ce istoria a mai marcat un succes la LeMans în 1951. Citeşte mai mult despre istoria Aston Martin pe Autoreport.ro

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, pe pagina sa......
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
CIA avertizează că Ucraina poate pierde războiul anul acesta, fără un nou ajutor militar
Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), William Burns, a avertizat joi că Ucraina ar putea pierde războiul ...
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Bitcoin Halving 2024: Tot ce trebuie să știi
Explorăm impactul reducerii recompenselor pentru minerit, proiecțiile experților privind prețul Bitcoin după halvingul ...