100 de autobuze electrice în Bucureşti: licitaţia Primăriei Capitalei a intrat în etapa de evaluare financiară

Licitaţia organizată de Primăria Bucureşti pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice a intrat în etapa de evaluare financiară, după ce pe 29 octombrie s-a finalizat cea tehnică. Amintim că pentru atribuirea contractului estimat la aproape 220 de milioane de lei, muncipalitatea are de ales între autobuzele turceşti Sileo şi cele chinezeşti Byd.
Anemona Andone - joi, 31 oct. 2019, 19:40
100 de autobuze electrice în Bucureşti: licitaţia Primăriei Capitalei a intrat în etapa de evaluare financiară

Etapa de evaluare tehnică a ofertelor depuse la licitaţia pentru 100 de autobuze electrice în Bucureşti s-a încheiat pe 29 octombrie, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Astfel, licitaţia organizată de Primăria Capitalei a intrat în etapa de evaluare financiară, termenul de finalizare estimat fiind 27 noiembrie.

Amintim că la licitaţia Primăriei Bucureşti au depus oferte turcii de la Bozankaya, care produc autobuzul electric Sileo, şi importatorul mărcii chinezeşti Byd.

Primăria Capitalei a anunţat la începutul lunii iunie că doi operatori – asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia)- SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România – Otopeni, reprezentant al companiei BYD – China) – au depus oferte pentru cele o sută de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă.

PMB a demarat în martie procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice, din gama de 12 m (şi a staţiilor de încărcare lentă) prin publicarea în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) a anunţului de participare. 

Finanţarea pentru această achiziţie provine din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020. În acest scop, au fost semnate 4 contracte:

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 300, 330 şi 335”

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 173, 311, 336, 381 şi 601”

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 137 şi 138”

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul „Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 312, 313, 368 şi 385”.

Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridică la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.

Te-ar mai putea interesa și
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Programul Rabla 2024, lansat oficial la uzina Ford Otosan din Craiova
Astăzi, la ora 10.00, debutează programul Rabla 2024, cu cele două componente ale sale - Clasic și Plus. Iată toate detaliile....
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, CITR: Numărul insolvențelor va rămâne constant, cel al concordatelor va exploda
Scăderea comenzilor de la Ikea și a celor din industria auto germană pun presiune pe exportatorii români. Cîrlănaru, ...
Țările din Europa, Germania, Franța, Italia sunt cele care și-au diminuat volumul cererii. Pentru industria mobilei este ...
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Previo, jucător important din domeniul managementului hotelier din Europa Centrală și de Est, intră pe piața românească
Furnizorul ceh de software pentru management hotelier Previo intră pe piața din România și deschide un birou la București. ...
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu o formulă unică de vânzări, ce șoferi vor primi cele mai mici tarife RCA
Patronul Superbet, Sacha Dragic, vrea să schimbe regulile RCA în România. Când va debuta Eazy Asigurări, firma sa cu ...
Eazy Asigurări, societate controlată de familia lui Sacha Dragic, fondatorul Superbet, ar fi trebuit deja să debuteze ...