1EUR = 4.8742 RON | Bucureşti -1 º

Companii

100 de autobuze electrice în Bucureşti: licitaţia Primăriei Capitalei a intrat în etapa de evaluare financiară

Licitaţia organizată de Primăria Bucureşti pentru achiziţia a 100 de autobuze electrice a intrat în etapa de evaluare financiară, după ce pe 29 octombrie s-a finalizat cea tehnică. Amintim că pentru atribuirea contractului estimat la aproape 220 de milioane de lei, muncipalitatea are de ales între autobuzele turceşti Sileo şi cele chinezeşti Byd.

31 oct, 2019 | | ECONOMICA.net

Etapa de evaluare tehnică a ofertelor depuse la licitaţia pentru 100 de autobuze electrice în Bucureşti s-a încheiat pe 29 octombrie, potrivit datelor din platforma de achiziţii publice SICAP.

Astfel, licitaţia organizată de Primăria Capitalei a intrat în etapa de evaluare financiară, termenul de finalizare estimat fiind 27 noiembrie.

Amintim că la licitaţia Primăriei Bucureşti au depus oferte turcii de la Bozankaya, care produc autobuzul electric Sileo, şi importatorul mărcii chinezeşti Byd.

Primăria Capitalei a anunţat la începutul lunii iunie că doi operatori - asocierea Bozankaya Otomotiv Makina Imalat Ithalat ve Ihracat A.Ş. (Turcia)- SILEO GmbH (Germania), respectiv New Kopel Car Import (România - Otopeni, reprezentant al companiei BYD - China) - au depus oferte pentru cele o sută de autobuze electrice şi a staţiilor de încărcare lentă.

PMB a demarat în martie procedura de achiziţie pentru atribuirea contractului de furnizare a 100 de autobuze electrice, din gama de 12 m (şi a staţiilor de încărcare lentă) prin publicarea în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) a anunţului de participare. 

Finanţarea pentru această achiziţie provine din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 - 2020. În acest scop, au fost semnate 4 contracte:

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 300, 330 şi 335"

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 173, 311, 336, 381 şi 601"

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 137 şi 138"

* contractul de finanţare nerambursabilă pentru proiectul "Achiziţionare autobuze electrice necesare îmbunătăţirii transportului public de călători pe traseele 312, 313, 368 şi 385".

Valoarea totală a investiţiei în noile mijloace de transport public se ridică la aproximativ 219,57 milioane de lei (fără TVA), din care fonduri nerambursabile aproximativ 177,99 milioane de lei (fără TVA) din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 -2020.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO