1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

12 persoane s-au înscris în cursa pentru cele 7 locuri în CA de la SIF Banat-Crişana

Un număr de 12 persoane s-au înscris în cursa pentru cele şapte locuri în Consiliu de Administraţie (CA) de la SIF Banat Crişana (SIF1), printre acestea numărându-se cinci actuali administratori.

20 mar, 2013 | Mediafax

Astfel, din partea Consiliului de Administraţiei candidează Dragoş Bîlteanu, actualul preşedinte al CA al SIF, Ştefan Dumitru, membru CA, Emil Cazan, membru CA, Ion Stancu, membru CA, Ali Lakis, reprezentant Banque SBA şi Valentin Chiser, din partea grupului Romenergo.

Din partea acţionarilor au fost propuşi Adrian Henorel Niţu, fost deputat PD-L, omul de afaceri din Sibiu şi acţionar al SIF Ioan Alin Tatu, Bogdan Emil Vânătorul, Ioan Cuzman, actualul vicepreşedinte al SIF, şi Iulius-Grigore Postolache, director de investiţii la Allianz-Ţiriac Pensii.

La finele lunii octombrie, Cuzman a declarat pentru MEDIAFAX că Bîlteanu va prelua de la 1 decembrie conducerea SIF Banat-Crişana. Anterior, el a anunţat că se va retrage de la conducerea societăţii de investiţii, după 18 ani de activitate.

Actualul şef al SIF Banat-Crişana, Dragoş Geroge Bîlteanu, este membru în Consiliul de Administraţie al societăţii de investiţii din ianuarie 2010.

Una dintre firmele conduse de Bîlteanu, Romenergo, a cumpărat în luna februarie a anului trecut 4% din acţiunile SIF de la Banca Transilvania şi cinci subsidiare ale acesteia. Prin această tranzacţie, Romenergo a ajuns să deţină 5% din titlurile SIF.

Noii administratori vor fi aleşi în AGA din 23 aprilie. Tot atunci, acţionarii vor alege şi una din cele patru variante de distribuire a profitului obţinut anul trecut.

Administratorii societăţii au propus iniţial acţionarilor trei variante privind profitul de anul trecut, respectiv păstrarea acestuia pentru surse proprii de finanţare, alocarea unui procent de 22% sau de 65% din câştigul obţinut, ca dividende.

U grup de trei acţionari ai SIF, printre care şi omul de afaceri Tatu, a solicitat completarea ordinei de zi a şedinţei AGA cu distribuirea unui dividend mai mare faţă de propunerile administratorilor, respectiv de 0,1649 lei, reprezentând 90% din profitul obţinut anul trecut.

Astfel, acţionarii trebuie să aleagă, în AGA din 23 aprilie, repartizarea unui dividend brut de 0,04 lei, de 0,12 lei, de 0,1649 lei sau păstrarea întregului profit pentru investiţii.

Profitul net al SIF a avansat cu 60% anul trecut şi a ajuns la 100,5 milioane lei (22,6 milioane euro), datorită creşterii veniturilor din vânzarea de titluri din portofoliu.

Acţiunile au închis sesiunea bursieră de miercuri la un preţ de 1,369 lei, iar capitalizarea este de 751,3milioane lei (170 milioane euro).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO