127 de firme mari au datorii de 3,7 miliarde de lei la buget. Nume grele pe noua listă: RCS&RDS, Continental, Mercedes

127 debitori, care au calitatea de „contribuabili mari”, au în total obligaţii fiscale restante în valoare de 3, 77 miliarde de lei, la 30 iunie 2016 şi neachitate până la data publicării listei, se arată într-un comunicat al ANAF, care ia în calcul doar contribuabilii cu datorii mai mari de 100.000 de lei.
Mihai Nicuţ - lun, 01 aug. 2016, 08:00
127 de firme mari au datorii de 3,7 miliarde de lei la buget. Nume grele pe noua listă: RCS&RDS, Continental, Mercedes

Cea mai mare surpriză pe lista datornicilor este compania RCS&RDS, cel mai mare operator de comunicaţii fixe din România. Compania, care nu a mai apărut pe această listă până acum, are datorii de 12 milioane de lei, la bugetul de stat, necontestate.

Alexandrion Grup Romania este şi ea pe listă, cu datorii de 2,5 milioane de lei, tot necontestate.

Într-o precizare trimisă redacţiei ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei spun că Alexandrion Grup Romania nu are nicio datorie. Iată, integral, precizarea trimisă de Alexandrion Grup Romania:

„(…) va rugam sa luati act de faptul ca suma de 2,5 milioane lei datorata de Alexandrion Grup Romania SRL („Societate”) la data de 30 iunie 2016, provine din obligatiile declarative la data de 25.06.2016, adica obligatii fiscale cu o vechime de 5 zile. Precizam ca aceste obligatii fiscale au fost achitate de catre Societate (…).”

Auchan România, operatorul lanţului de hypermarketuri cu acelaşi nume, apare şi ea pe listă, cu datorii de 23,86 milioane de lei. Auchan mai apăruse pe lista datornicilor cu trei luni în urmă, compania anunţând atunci că datoria vine dintr-o amendă a Consiliul Concurenţei. 

Într-o precizare trimisă redacţiei ECONOMICA.NET, reprezentanţii companiei spun că Auchan nu are nicio datorie. Iată, integral, precizarea trimisă de Auchan Romania:

„Auchan Romania SA nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat. Suma de 23.869.142 ron reprezinta amenda aplicata de catre Consiliul Concurentei in baza Deciziei nr.13 din data de 14.04.2015  societatii real,- Hypermarket Romania SRL (societate preluata prin efectul fuziunii de catre Auchan Romania SA).  Executarea acestei  sanctiuni este suspendata in baza unei scrisori de garantie bancara acceptata de catre autoritatile fiscale in conditiile Codului de Procedura Fiscala. Amenda mai sus mentionata este contestata de catre subscrisa,  cauza aflandu-se in prezent pe rolul instantei de judecata. Drept urmare, precizam ca nici la data de 31.03 2016 si nici in prezent, Auchan Romania SA nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat”

Continental Automotive Systems SRL, parte a grupului german Continental, apare şi ea cu datorii de 1,14 milioane de lei, necontestate.

Firma care operează lanţul de farmacii Belladona apare pe listă cu datorii de aproape 292.000 de lei, iar un alt jucător de pe piaţa medicamentelor, Centrofarm, apare cu datorii de 203.000 lei. Sumele nu sunt contestate.

Mercedes Benz Leasing IFN apare şi ea pe listă, cu datorii de 485.000 de lei, necontestate

Tot o surpriză poate fi considerată şi firma Softronic SRL, cunsocută publicului pentru construcţia trenului electric Hyperion. Ea apare pe listă cu o datorie de 1,64 milioane de lei.

Schweighofer Holzindustrie apare cu datorii de 435.000 de lei, necontestate.

Energy Holding, cel mai vechi trader privat de energie electrică din România, apare şi el pe listă, cu o datorie de 223.000 de lei.

Cei mai mari datornici la bugetul de stat sunt deja cunoscuţi din apariţiile anterioare de pe listă. Oilfield Exploration Business Solutions (fosta Rompetrol SA) este cel mai mare datornic la bugetul de stat, cu 919 miliiane de lei (fosta creanţă Libia). Urmează Complexul Energetic Hunedoara, cu 192 de milioane de lei şi Televiziunea Română, cu 177 de milioane.

Precizare de la ANAF:

Odată cu publicarea acestei liste au fost introduse următoarele completări:

-nu se consideră că un debitor înregistrează obligaţii fiscale restante în situaţia în care suma datorată este mai mică sau egală cu cea care trebuie să îi fie rambursată/restituită. Contribuabilii aflaţi în această situaţie nu sunt publicaţi pe site;

-a fost introdusă coloana de „Observaţii”, pentru a prezenta corect starea juridică a debitorilor – insolvenţă, faliment, insolvabil, după caz.

Ştirea se actualizează

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Proteste masive în Austria. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva vaccinării obligatorii împotriva COVID 19
Proteste masive în Austria. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă împotriva vaccinării obligatorii împotriva COVID 19
Aproape 40.000 de persoane au ieşit, sâmbătă, pe străzi în Austria pentru a protesta faţă de măsurile şi planurile ...
Anunț pentru toți șoferii din România! Judecătorii au luat decizia. Milioanele de clienți și păgubiți RCA din falimentul  City Insurance sunt direct implicați
Anunț pentru toți șoferii din România! Judecătorii au luat decizia. Milioanele de clienți și păgubiți RCA din falimentul ...
Falimentul City Insurance se va deschide cel mai devreme pe 12 ianuarie anul viitor, după ce instanța Tribunalului București ...
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Ce să faci în momentele de criză de lichidități – Dan Berciu, fondator AdWise
Pandemia a reconfigurat întreg mediul de business. Cererea de bunuri și servicii s-a redus, unele piețe s-au contractat, ...