1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

14.000 de firme vor oferi angajaţilor tichete cadou de Paşti, emise de Edenred, în creştere cu 17% faţă de anul trecut, estimează Edenred

În acest an, 14.000 de companii vor oferi angajaţilor tichete cadou de Paşti emise de Edenred, cu aproape 17% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce 3.000 de companii şi instituții publice le vor acorda salariaţilor şi tichete de vacanță de 1 Mai Edenred, cu 50% mai multe decât în perioada similară din 2018, estimează Edenred România, unul dintre cei mai mari emitenţi de carduri și tichete de beneficii pentru salariați.

09 apr, 2019 | ECONOMICA.net

Anul trecut, peste 12.000 de companii au acordat angajaților tichete cadou Edenred în perioada sărbătorilor de Paști, către un număr de aproximativ 500.000 de angajați.

De 1 Mai 2018, 2.000 de companii și instituții publice au oferit tichete de vacanță emise de Edenred, către 200.000 salariaţi, spun oficialii companiei.

Conform analizelor Edenred, tichetele cadou sunt pe locul patru în topul celor beneficiilor extrasalariale acordate de cele mai multe companii în România, iar tichetele de vacanță pe locul cinci, după tichete de masă, decontarea transportului, asigurări sau abonamente medicale private.

Angajatorii pot oferi fiecărui angajat și fiecărui copil minor al unui angajat tichete cadou în valoare de 150 de lei. Tichetele cadou astfel oferite sunt scutite de impozite și taxe sociale atât pentru companii, cât și pentru salariați, și sunt deductibile în limita a 5% din valoarea cheltuielilor cu salariile personalului.

Companiile private pot oferi anual angajaților tichete de vacanță cu o valoare maximă echivalentă cu până la şase salarii minime brute pe economie. Instituțiile publice pot oferi angajaților tichete de vacanță cu o valoare maximă de 1450 lei anual.
Valoarea tichetelor de vacanță este deductibilă și scutită de taxe sociale salariale și patronale, şi e supusă doar impozitului pe venit salarial, de 10%.

În România, Edenred deservește peste 35.000 de companii-client și peste 1,5 milioane de utilizatori de carduri şi tichete de masă, cadou, tichete de creșă, tichete de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO