15.000 de persoane au căutat un loc de muncă la târgul de joburi Angajatori de Top

49% dintre cei care au căutat de muncă la târgul de joburi Angajatori de TOP au fost persoane cu mai puţin de un an de experienţă. 30% candidaţi au până la cinci ani experienţă, iar 21% vizitatori au peste 5 ani experienţă, potrivit Agerpres.
Economica.net - Dum, 06 apr. 2014, 13:37
15.000 de persoane au căutat un loc de muncă la târgul de joburi Angajatori de Top

100 de companii au oferit job-uri la Târgul de joburi Angajatori de TOP, desfăşurat în 4 şi 5 aprilie la Bucureşt. Târgul a fost vizitat de peste 15.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, conform unui comunicat al organizatorilor remis, duminică, AGERPRES.

Ofertele ai fost din  IT, Outsourcing, FMCG, Inginerie, Financiar – bancar, Consultanţă, Telecom, Retail, Construcţii, Transport şi Logistică.

„Toate candidaturile vor intra într-un proces de analiză, atât HR cât şi tehnic, urmând să contactăm candidaţii al căror profil şi experienţă corespund cel mai bine cerinţelor posturilor noastre”, a spus Ariadna Stamatopol, staffing consultant, Microsoft România.

La rândul său, Daniela Manasoiu, HR Manager, Global Remote Services, a precizat că „selecţia celor mai potriviţi aplicanţi începe chiar de săptămâna viitoare. Intenţionăm să procesăm toate CV-urile aplicanţilor de la târg în următoarele 3-4 săptămâni pentru a acoperi posturile vacante”.

De asemeni, EY România (Ernst & Young ) a deschis campania de recrutare din această primăvara prin care „va angaja 70 de tineri absolvenţi din întreaga ţară. Procesul se va desfăşura pe parcursul a două luni. Juniorii selectaţi vor începe activitatea în toamnă”, a afirmat că Raluca Ardeleanu, HR Senior, EY.

În urma unui sondaj aplicat vizitatorilor, a rezultat că oportunităţile de carieră şi prestigiul angajatorilor prezenţi în cele două zile au fost două dintre aspectele care au stat la baza deciziei de participare. În plus, tematica workshop-urilor şi a conferinţelor a reprezentat un criteriu important de care au ţinut cont atunci când au decis să fie prezenţi la Angajatori de TOP.

În total, cele trei târguri din această primăvară (inclusiv cele din Timişoara şi Iaşi ) au reunit 170 de angajatori, companii multinaţionale şi angajatori locali care au oferit peste 5.000 de oportunităţi de carieră. În cele 6 zile dedicate evenimentelor Angajatori de TOP au participat peste 25.500 vizitatori, persoane aflate în căutarea unui job.

Evenimentul Angajatori de TOP va continua cu ediţia virtuală, ce va avea loc în perioada 5 – 17 mai pe www.hipo.ro şi va permite accesul candidaţilor care nu au ajuns în cele doua zile ale evenimentului Angajatori de TOP, cei care locuiesc în alte oraşe sau cei care se află în afara ţării.

‘Evenimentul virtual se desfăşoară la nivel naţional şi permite participarea companiilor din toate judeţele ţării. Ne aşteptăm la o diversitate a domeniilor de activitate şi estimăm că acest eveniment va avea un focus puternic în zona oportunităţilor de carieră adresate profesioniştilor. În această perioadă suntem în plin proces de înregistrare a companiilor’, a declarat Adrian Stănescu, Project Manager, Angajatori de TOP.

Târgul Angajatori de TOP este organizat de Catalyst Solutions, companie de consultanţă în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluţii de recrutare şi employer branding

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
CLEPA: Peste o jumătate de milion de europeni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza electrificării mașinilor
CLEPA: Peste o jumătate de milion de europeni ar putea rămâne fără locuri de muncă din cauza electrificării mașinilor
Un studiu realizat de PwC Strategy la solicitarea CLEPA arată că peste 500.000 de locuri de muncă din industria auto ar ...
Rata de infectare scade iarăşi în Bucureşti: 1,35 luni, 6.12.2021
Rata de infectare scade iarăşi în Bucureşti: 1,35 luni, 6.12.2021
Rata de incidenţă a COVID-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti este, miercuri, de 1,35 cazuri la mia de locuitori, ...
Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux 
Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux 
Mihaela Cuturescu este noul CEO al producătorului și distribuitorului de înghețată Alpin 57 Lux începând cu 17 noiembrie. ...