1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 19 º

Companii

16.000 de români s-au tratat anul trecut în spitale din Austria, dublu decât în anul 2016

În 2017, peste 4.000 de pacienţi români s-au tratat în spitalele private din Austria, iar alţi 12.000 de pacienţi romani - în sistemul sanitar public austriac, au spus oficialii Camerei de Comerț a Vienei, în cadrul unei conferinţe despre turismul medical în Austria. În 2016, românii au cheltuit între 200 și 250 milioane de euro pentru tratamente în Austria.

30 ian, 2018 | ECONOMICA.net

„Aproximativ 25% dintre pacienții tratați în clinicile și spitalele private din Austria sunt turiști medicali, și cei mai mulți dintre cei care aleg Austria ca destinație pentru îngrijiri medicale provin din țările din Europa Centrală și de Est. În ultimii câțiva ani, numărul de români ce caută în Austria soluții la problemele lor medicale a crescut constant. Mai exact, numărul de pacienți români în Austria s-a dublat între 2016 și 2017. În 2016, românii au cheltuit între 200 și 250 milioane de euro pentru tratamente în Austria, atrași fiind de tehnologia medicală modernă, de echipamente de ultimă generație, de specialiști bine pregătiți și cu experiență, dar și, nu în ultimul rând, de condițiile excelente din spitale”, a declarat astăzi, 30 ianuarie, Günther Wiesinger, președintele Grupului de Specialitate în Medicină din cadrul Camerei de Comerț a Vienei, în cadrul unei conferinţe despre turismul medical în Austria.

De exemplu, pacienții români reprezintă 20% dintre pacienții internaționali din campusul medical al Wiener Privatklinik (WPK), numărul lor dublându-se anul trecut. Aproximativ 60% dintre pacienți s-au adresat spitalului pentru a accesa tratamente inovatoare de cancer (imunoterapie și terapii personalizate). Alți 10% dintre români au cerut controale medicale sau o a doua opinie, în timp ce restul de 30% au fost tratați în centrele de competență în ortopedie, traumatologie și medicină sportivă, sau în medicină cardiovasculară.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO