20.000 de lei plătesc, în medie, pacienţii operaţi în singurul spital din România specializat în chirurgia obezităţii

În jur de 20.000 de lei cheltuie, în medie, pacientul care accesează serviciile medicale primite la Ponderas, singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă. Ponderas mizează pe venituri cu 25% mai mari în 2015, faţă de cele încasate anul trecut. Citeşte într-un interviu ECONOMICA.NET care sunt cele mai solicitate operaţii la Ponderas, care dintre ele aduc cei mai mulţi bani spitalului, cine sunt pacienţii care se operează aici şi cum a urcat numărul lor, de la an la an. 
Cristina Şomănescu - lun, 23 mart. 2015, 22:01
20.000 de lei plătesc, în medie, pacienţii operaţi în singurul spital din România specializat în chirurgia obezităţii

Ponderas este singurul spital din România specializat în chirurgie metabolică de avangardă şi singurul centru de excelenţă în chirurgia metabolică şi bariatrică din Estul Europei, cu dublă acreditare – europeană şi americană.

Peste 120.000 de pacienţi au fost trataţi în spitalul Ponderas de la deschiderea din 2011 până azi, a spus Ana Maria Pascu, director de dezvoltare la Ponderas, pentru ECONOMICA.NET.

Numărul pacienţilor trataţi în spitalul Ponderas a urcat cu circa 25% în fiecare an, în cei patru ani de activitate, a adăugat Ana Maria Pascu.

Gastric sleeve, bypass gastric, gastric banding, diversia bilio-pancreatică şi plicatura gastrică sunt cele mai solicitate operaţii la Ponderas

„Cele mai solicitate intervenţii chirurgicale sunt cele de chirurgie bariatrică (gastric sleeve, bypass gastric, gastric banding, diversia bilio-pancreatică şi plicatura gastrică). Apoi, cele mai frecvente intervenţii sunt cele de chirurgie generală prin abord laparoscopic: de la cele mai frecvente patologii abdominale (hernii, eventraţii, colecistectomie, apendicectomie), la cele ginecologice şi urologice (histerectomii, adenom de prostată), până la cele mai dificile (cancer gastric, cancer de colon, tratate în peste 98% dintre cazuri pe cale laparoscopică). După rebrandingul spitalului din 2013, am menţinut focusul pe chirurgia bariatrică şi metabolică, iar în plan second, dar nu mai puţin importante ca număr de intervenţii, se află specialităţile medicale care folosesc aceeaşi chirurgie minim invazivă de înaltă performanţă: ginecologie, urologie, ortopedie”, a declarat pentru ECONOMICA.NET Ana Maria Pascu.

Cât plăteşti pentru o operaţie efectuată la Ponderas

„Preţurile pentru intervenţiile chirurgicale efectuate în regim privat variază între 1.000 de euro şi 8.500 de euro, funcţie de complexitatea intervenţiei chirurgicale, a tehnologiei şi consumabilelor medicale utilizate. Nu am modificat preţurile în ultimii trei ani. Intervenţiile efectuate cu decontare CAS nu presupun costuri pentru pacient, cu excepţia cazării, în valoare de 300 lei pe zi de spitalizare”, ne-a explicat Ana Maria Pascu.

Pacientul operat în spitalul Ponderas cheltuieşte, în medie, 20.000 de lei pe serviciile primite în cadrul unităţii medicale.

„Este o diferenţă semnificativă între preţurile serviciilor de ambulator şi cele de spital. Pentru servicii de ambulator, pacientul nostru plăteşte, în medie, 100 lei, în timp ce pentru servicii medicale chirugicale, pacientul Ponderas plăteşte, în medie, 20.000 lei, pentru că tratăm patologii complexe cu grad înalt de dificultate, care necesită echipamente şi materiale medicale foarte costisitoare”, a spus Ana Maria Pascu pentru ECONOMICA.NET.

Profilurile pacienţilor trataţi în cadrul spitalului Ponderas: supraponderali şi obezi, cu studii şi venituri cel puţin medii.

În principal, pacienţii care se adresează spitalului Ponderas sunt pacienţii metabolici (supraponderali şi obezi), cu afecţiuni asociate kilogramelor în plus, precum diabetul zaharat tip 2, hipertensiunea arterială, suferinţe osteo-articulare.
Totodată, ni se adresează şi pacienţi care au nevoie de intervenţii chirurgicale laparoscopice pentru alte patologii. Pacienţii Ponderas sunt persoane educate, informate în ceea ce priveşte tehnicile chirurgicale moderne minim invaziv, care caută performanţă în actul chirurgical, persoane cu studii şi venituri cel puţin medii. Din punct de vedere demografic, 50% dintre pacienţii noştri vin din Bucureşti, 50% – din restul ţării, a explicat directorul de dezvoltare al spitalului Ponderas pentru ECONOMICA.NET.

Ponderea pacienţilor trataţi de obezitate în spitalul Ponderas a urcat constant din 2012 până azi.

În perioada 2012-2013, ponderea pacienţilor trataţi de obezitate în spitalul Ponderas era de aproximativ 40-50% din numărul total al pacienţilor care au accesat serviciile spitalului. Odată cu rebrandingul şi repoziţionarea în chirurgie metabolică de avangardă, cu eforturile şi investiţiile făcute în studii de piaţă, studii clinice şi educare, ponderea pacienţilor operaţi de obezitate şi boli metabolice a crescut la 60% din numărul total de pacienţi ai spitalului, ne-a mai spus Ana Maria Pascu.

Ce operaţii aduc cei mai mulţi bani spitalului Ponderas

„Printre tipurile de intervenţii chirurgicale care au generat cele mai mari venituri anuale putem aminti chirurgia laparoscopică pentru patologii dificile: cancer gastric, cancer de colon, nefrectomie pe cale laparoscopică, intervenţiile laparoscopice pentru patologii uro-genitale: histerectomii, ureteroscopii, rezecţia adenomului de prostată, cât şi chirurgia metabolica şi bariatrică”, a precizat pentru Economica.net Ana Maria Pascu.

Creştere cu 25% a veniturilor în 2015 pentru spitalul Ponderas faţă de rezultatul financiar al anului trecut.

Pentru 2014 am înregistrat venituri de 10,5 milioane de euro. Am avut o creştere a veniturilor încasate cu 30% faţă de 2013. Estimam o creştere cu 25% a veniturilor faţă de 2014, a spus pentru ECONOMICA.NET Ana Maria Pascu.

Investiţii de 4 milioane de euro în relocarea şi extinderea spitalului

La începutul anului am investit 4 milioane euro în extinderea spitalului Ponderas şi relocarea sa. Odată cu dublarea capacităţii operaţionale, am dotat unitatea medicală cu echipamente de chirurgie laparoscopică 2D şi 3D, anestezie video-asistată, sisteme audio-video de transmisie live full HD 3D şi aparatură imagistică de ultimă oră, a conchis directorul de dezvoltare al spitalului Ponderas.

Te-ar mai putea interesa și
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea liniei
Calea ferată Constanța – Mangalia: A fost lansată licitație de 1,3 miliarde de lei pentru electrificarea și reabilitarea ...
CFR SA a lansat licitația pentru electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Constanța - Mangalia. Lucrările efective la cei aproape 43 de kilometri de cale ferată ar trebui să dureze......
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între 8.000 și 10.000 de lei
De la 1 octombrie, automatele de sucuri și cafea au obligația să fie dotate cu aparate de marcat fiscale. Amenzi între ...
Printr-un ordin dat de Autoritatea Națională de Administrare Fiscală se atrage atenția asupra faptului că automatele ...
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Grindeanu: Noul terminal RO-RO din Portul Constanţa va fi inaugurat pe 15 mai
Noul terminal RO-RO (roll-on/roll-off) din Portul Constanţa va fi inaugurat pe data de 15 mai, a anunţat, vineri, ministrul ...
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
S&P a retrogradat Israelul din cauza riscurilor geopolitice ridicate
Agenţia de evaluare financiară S&P Global Ratings a coborât, vineri, ratingul Israelului, de la "AA minus" până la "A ...