1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

Imobiliare

200 de milioane de euro, recuperate de CITR din insolvenţa firmelor imobiliare

Casa de Insolvență Transilvania a distribuit în ultimii ani aproximativ 200 de milioane de euro către creditori din creanţele recuperate în cadrul procedurilor de insolvenţă de la firmele care activează în sectorul imobiliar.

25 feb, 2013 | | ECONOMICA.net

Sumele distribuite provin doar din tranzacţiile imobiliare de tipul mallurilor sau alte bunuri imobiliare.

”Considerăm că pentru proiectele imobiliare de tip mall sau complexe rezidențiale există posibilitatea de restructurare și de salvare prin insolvență, dacă aceasta este accesată la timp. Principala problemă a acestor proiecte imobiliare o reprezintă supra-îndatorarea. Ea poate fi remediată rapid, concomitent cu stabilizarea operațională a proiectului, acolo unde este cazul. Soluționarea acestor două aspecte în paralel și cu asemenea eficiență se poate face numai în cadrul procedurii de insolvență. Nerezolvate, astfel de probleme se amplifică în timp și devine tot mai greu să fie aliniate ulterior corect la realitățile pieței”, a declarat Andreea Anghelof, asociat coordonator al Casei de Insolvență Transilvania.

În prezent, piața imobiliară din România este supra-încărcată de proiecte, iar acesta este unul dintre motivele pentru care afacerile imobiliare ajung să aibă dificultăți financiare. Experiența proiectelor administrate de Casa de Insolvență Transilvania a arătat că acțiunile prompte și eficiente pot evita eliminarea jucătorului din piață și recuperarea unor sume însemnate de creanțe. Nerezolvarea la timp a acestor probleme duce la deconectarea afacerii de la realitățile pieței și la pagube enorme pentru creditori.

În prezent CITR este practicianul în insolvență cu cel mai amplu și complex portofoliu de proiecte imobiliare, ce include procedura de insolvență a singurelor trei mall-uri care au fost în insolvență și a numeroase proiecte rezidențiale.

Spre exemplu, Tiago Mall din Oradea și City Mall din București care au făcut obiectul unor tranzacții  în ultimii doi ani în valoare totală de 47,8 milioane de euro plus TVA. Astfel, creditorii au putut recupera datoriile pe care le aveau de primit, conform procedurii de insolvență.

CITR a gestionat cu succes procedurile de insolvență și reorganizare ale unor proiecte imobiliare cum sunt: City Mall București, Tiago Mall Oradea, Armonia Mall Brăila, Bellevue Residence Brașov, Alia Inmobiliaria București, Euroholding Timișoara, Tatarasi Arena Iasi, precum și numeroase hoteluri, cum sunt Pantex Brașov, Hanul Piraților Năvodari, Tirol Poiana Brașov, Pro Hotels București.    

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO