1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

2017, cel mai slab an pentru deschiderea de malluri din ultimii 13 ani

2017 este un an al extremelor pe piaţa imobiliară din România. În timp ce pentru spaţii logistice şi industriale se înregistrează un record de cereri, dar şi de livrări, pe piaţa de retail lucurile stau fix invers. Anul aceasta vor fi livrate spaţii comerciale moderne cu o suprafaţă totală de doar 70.000 de mp, cea mai mică suprafaţă din 2004 încoace, arată o analiză a Cushman Wakefield Echinox. 

26 aug, 2017 | | ECONOMICA.net

Aproximativ 60.000 de mp de noi spaţii de retail sunt estimate a fi livrate în cea de-a doua jumătate a acestui an, iar cea mai mare se află în afara Bucureştiului, în oraşe precum Râmnicu Vâlcea, Galaţi şi Oradea, arată o analiză a companiei de consultanţă Cushman Wakefield Echinox. 

"Per ansamblu, nivelul de noi spaţii din acest an este estimat la aproximativ 70.000 de mp şi reprezintă ce mai mic nivel înregistrat din 2004", se arată în analiza citată. 

Luând în calcul apetitul retailerilor pentru expansiune, Bucureştiul va avea noi spaţii comerciale în zona Floreasca, pe terenul fostei fabrici Automatica, la Baloteşti, acolo unde Prime Kappital şi MAS REI au în plan construcţia unui strip mall, dar şi în zona Pallady, acolo unde IKEA va construi cel de-al doilea magazin de pe piaţa locală. 

După ce anul trecut au fost deschide Veranda Mall Şi Parklake, stocul de spaţii de retail din Bucureşti va creşte cu doar 6.500 de mp. Această suprafaţă reprezintă extinderea AFI Palace Cotroceni pentru a face loc unui magazin Peek & Cloppenburg, dar şi a unui magazin Zara mai mare. 

Ce noi malluri se deschid anul acesta

Pe lângă extinderea AFI Palace Cotroceni, proiecte comerciale mai mari vor fi deschise în oraşe precum Râmnicu Vâlcea, Galaţi şi Oradea. Cele mai importante suprafeţe nou construite sunt realizate de NEPI Rockcastle, care au obşinut recent PUZ-ul pentru un mall la Satu Mare, dar care mai deţin şi un teren pentru un mall la Tîrgu Mureş. Aceste două noi malluri vor fi deschide după 2018. 

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO