2021 continuă cu surprize în gama Dacia

Robert Stan - lun, 08 mart. 2021, 22:17
2021 continuă cu surprize în gama Dacia

Anul 2021 aduce multe noutăți în gama Dacia. Pe lângă intrarea în comercializare a noilor modele Logan și Sandero și deja confirmata lansare pe piață a primului model electric, Spring, finalul de an va marca prezentarea unui nou vehicul care va înlocui atât break-ul Logan MCV cât și monovolumul Lodgy.

Ritmul cu care Dacia își înnoiește gama de produse este fără precedent în istoria mărcii. În acest an au ajuns deja pe piață modelele Logan și Sandero, inclusiv versiunea Stepway, iar în doar câteva zile va fi pus în vânzare și primul model electric al mărcii, Spring. Mai întâi în varianta dedicată persoanelor juridice și gândită pentru utilizarea în flote și, în toamnă, în cea aferentă clienților persoane fizice, Spring este, fără doar și poate, cea mai importantă noutate care va apărea în gama producătorului român deținut de grupul francez Renault.

Cu toate acestea, aproape de finalul anului o surpriză interesantă pare gata să încânte fanii Dacia. Conform presei franceze, crossoverul care înlocuiește în gamă atât break-ul Logan MCV cât și monovolumul Lodgy va fi dezvăluit publicului fără a intra însă în comercializare. Acest pas este pregătit pentru primăvara lui 2022, tot atunci când mașinoile Dacia vor afișa noul logo, cel care pune în oglindă literele D și C.

Un vehicul Dacia cu șapte locuri

Având în vedere că viitorul model Dacia va putea găzdui șapte persoane așezate pe trei rânduri de scaune, crossoverul care va fi prezentat în toamnă preia o parte dintre atuurile lui Lodgy, model care a ieșit din producție, dar și pe cele ale break-ului Logan MCV care a fost și el abandonat.

Deși nu se cunosc prea multe date despre viitorul model, jurnaliștii francezi scriu că în afara părții din spate care va semăna cu cea a unui SUV și a gărzii la sol majorate, mașina va respecta întocmai detaliile deja existente pe noile Logan și Sandero.

Cum platforma va fi aceeași CMF-B simplificată utilizată în cazul Logan și Sandero este de așteptat ca și gama de propulsoare să fie preluată de la aceste modele. Cu mici modificări. În primul rând, dat fiind că vorbim despre un model cu dimensiuni relativ mari, acesta nu va avea în dotare motorul SCe 65, considerat mult prea mic. În schimb, ar putea include un motor cu patru cilindri, 1.3 TCe, căruia îi va fi atașat un sistem hibrid.

Dacă sursele jurnaliștilor francezi nu se înșeală, în curând vom putea vedea primul model Dacia cu sistem hibrid de propulsie. Mai mult chiar, în afara motorului 1.3 E-Tech, crossoverul Dacia cu șapte locuri ar putea primi și un 1.6 E-Tech care dezvoltă 140 CP. Nu este încă limpede dacă aceste sisteme hibride vor intra în dotarea mașinii încă de la lansare sau vor fi adăugate ulterior.

Un nou model, un nou logo

Și, dacă noutățile de mai sus nu par suficiente, 2022 va aduce și noul logo – dezvăluit deja odată cu prezentarea planului Renaulution și a conceptului Bigster – format din literele D și C.

Într-un interviu acordat revistei lArgus, șeful mărcii Dacia, Denis Le Vot, a declarat că „deși poziționarea sa nu se schimbă, marca evoluează. Dacia va rămâne Dacia. Dacă acum 10 ani mai mult de jumătate dintre clienții noștri veneau din lumea second-hand, astăzi aceștia mai reprezintă doar o treime. Atragem clienți din toate zonele. Probabil pentru că mașinile sunt din ce în ce mai scumpe din cauza adaosurilor tehnologice. Vrem să facem marca mai «cool» decât este și cu valențe «outdoor». Noul logo nu va ajunge până anul viitor pe un viitor vehicul”.

Odată cu apariția noului logo, progresiv, pe toate modelel mărcii românești, și cu prima mașină Dacia cu motor hibrid, va fi vizibilă și o schimbare a ambianței din showroom-uri. Asta pentru că acestea vor afișa și ele noul logo precum și culoarea verde în loc de albastru.

Citește și:

Te-ar mai putea interesa și
61 de proiecte noi au fost aprobate pentru finanțare în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic
61 de proiecte noi au fost aprobate pentru finanțare în cadrul Programului Casa Eficientă Energetic
Un număr de 61 de proiecte noi, în valoare de peste 3,121 milioane de lei, vor fi finanţate prin Programul Casa Eficientă Energetic, conform unei noi liste cu dosarele aprobate publicate de......
Vista Bank finalizează achiziția Crédit Agricole (România)
Vista Bank finalizează achiziția Crédit Agricole (România)
Vista Bank a finalizat, astăzi, achiziția a 100% din acțiunile Crédit Agricole România, după ce a obținut toate aprobările ...
Iohannis vorbește despre “finalizarea negocierilor dintre Romgaz și Exxon” în chestiunea gazelor din Marea Neagră
Iohannis vorbește despre “finalizarea negocierilor dintre Romgaz și Exxon” în chestiunea gazelor din Marea Neagră
Președintele Iohannis a avut o întîlnire cu noul CEO al OMV, Albert Stern. În comunicatul de presă emis după discuții, ...
Mandatul directorului general al Chimcomplex, Tivadar Runtag, va înceta în martie 2022. El va prelua alte atribuții în cadrul grupului
Mandatul directorului general al Chimcomplex, Tivadar Runtag, va înceta în martie 2022. El va prelua alte atribuții în ...
Consiliul de Administrație Chimcomplex anunță astăzi că a stabilit împreună cu Tivadar Runtag (foto) tranziția acestuia ...