Puiul românesc în Anglia: 20% din semipreparatele Agricola Bacău vor ajunge în Marea Britanie

Producătorul de carne de pui va putea exporta pe piaţa din Marea Britanie şi anul acesta, ca urmare a obţinerii unui standard de siguranţă alimentară impus de legislaţia britanică. Compania mizează pe faptul că 20% din vânzările de semipreparate vor ajunge în Regatul Unit.
Alina Stanciu - mie, 11 apr. 2012, 08:56
Puiul românesc în Anglia: 20% din semipreparatele Agricola Bacău vor ajunge în Marea Britanie

Agricola Bacău, unul dintre cei mai mari producători locali din industria cărnii de pui, va creşte exporturile de semipreparate către Marea Britanie de la 7% anul trecut, la 20%, informează un comunicat al companiei. Deja Europrod, societate ce face parte din grupul Agricola şi care operează o fabrică de semipreparate din carne şi produse ready meal, a livrat în Anglia, îm primele trei luni ale anului, 50 de tone de produse semipreparate.  „Dacă în condiţii de criză multe companii aleg strategia de comprimare, Agricola Bacău a mers pe dezvoltare. Am luat piciorul de pe frână şi l-am pus pe acceleraţie. Avem planuri de dezvoltare detaliate și tocmai de aceea reconfirmăm consumatorilor şi clienţilor noştri că suntem o companie care livrează produse din carne sigure, proaspete, de calitate. Noi am avut întotdeauna o abordare diferită de restul industriei. Chiar dacă am avut un preţ uşor mai ridicat faţă de cel al produselor similare din piaţă, am respectat întotdeauna calitatea, în ciuda presiunii din ce în ce mai mari pe preţ, care nu face bine nimănui. În ce privește piața externă, suntem un exportator cu tradiție în Europa la carne de pasăre, semipreparatele de la Europrod pleacă de un an în Marea Britanie, iar Salbac (fabrica de salamuri crude uscate și fabrica de preparate fierte-afumate) exportă din 2011 mezeluri în Spanai și Italia”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.

La începutul acestei luni, la  Agricola Bacău s-a finalizat auditul  privind Standardul Global pentru Siguranţa Alimentului BRC (British Retail Certificate). Acest standard este  impus de retailerii din Regatul Unit şi absolut necesar unei companii pentru a putea exporta pe această piaţă.

Anul trecut, au fost certificate BRC trei companii ale grupului Agricola unde se obțin principalele categorii de produse din carne, respectiv: Agricola Internațional (Abatorul carne de pasăre), Salbac (fabrica de salamuri crude uscate și fabrica de preparate fierte-afumate) şi Europrod (fabrica de semipreparate din carne și produse ready meal). Certificarea este valabilă 12 luni.

La nivelul lui  2010, Agricola Bacău deţinea 14% din piaţa cărnii de pui, şi era lider cu 19% pe  piaţa de semipreparate şi produse de tip ready-meal. Salamul de Sibiu Agricola Bacău este lider în total segment Salam de Sibiu comercializat în România cu 45% cotă de piaţă valorică în mai 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. „Atât noi, cât și Carrefour, ne asumăm reducerea unor marje de profit în contextul inflației”
Cum a trecut prin pandemie Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă fondată în parteneriat cu un retailer. ...
Cooperativa Vărăști, prima cooperativă agricolă a unui retailer, a ajuns să livreze către Carrefour peste 7.000 de tone de legume și fructe, față de 5.000 de tone în 2017, la înființare.......
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR şi Romsilva au avut cei mai mulţi salariaţi în 2021, dintre companiile controlate de stat
Poşta Română, CFR, Romsilva şi CFR Călători conduc topul companiilor controlate de stat, în care muncesc cei mai mulţi ...
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ne asigurăm casele
Românii sunt expuși total în caz de cutremur și inundație. Cât de inutilă este legea care ne obligă, formal, să ...
Sub 19% din locuințele din România erau asigurate la finalul anului 2021, în ciuda faptului că, încă din 2009, avem ...
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
SUA anunţă o finanţare de 14 milioane de dolari pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România
Guvernul SUA împreună cu firma americană NuScale Power LLC (Tigard, Oregon) vor oferi 14 milioane de dolari pentru susţinerea ...