Rețele Electrice Dobrogea: 153.000 de consumatori din Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța stau în continuare fără curent

La ora 20:00, alimentarea cu energie electrică era întreruptă în 168 de localități, pentru circa 153.000 de clienți ai Rețele Electrice Dobrogea, în special în județele Constanța, Călărași și Tulcea, anunță compania.
Alina Stanciu - Dum, 26 nov. 2023, 14:56
Rețele Electrice Dobrogea: 153.000 de consumatori din Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța stau în continuare fără curent

Update ora 20:00 – alimentarea era întreruptă la 153.000 de clienți din 168 de localități

Intervențiile echipelor de tehnicieni ale societății Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor au restabilit alimentarea pentru peste 100.000 de clienți. La ora 20, eforturile echipelor se concentrau pe remedierea avariilor care afectau circa 153.000 de clienți din 168 de localități, din care 64 de localități în județul Constanța, 42 în Tulcea, 40 în Călărași și 22 în Ialomița.

Este de așteptat ca durata intervențiilor pe timp de noapte să fie mai mare decât în condiții normale, ca urmare a vizibilității reduse, a circulației îngreunate de pe drumuri, precum și a faptului că în multe situații nu se poate lucra în condiții de siguranță.

În zonele unde situația rețelei a permis din punct de vedere al condițiilor de siguranță au fost montate grupuri electrogene de mare capacitate, pe camion – în localitatea Negru Vodă din județul Constanța. Alte grupuri electrogene ale societății și unele  puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) sunt pregătite pentru a fi montate acolo unde vor fi întrunite condițiile.

Update ora 18:00 – alimentarea era întreruptă în 177 de localități, pentru circa 179.000 de clienți

Alimentarea cu energie electrică în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice – cod portocaliu de viscol, cu rafale ale vântului de 85-90 km/h și vizibilitate sub 50 m, anunță Rețele Electrice Dobrogea.

În ultimele două ore au fost remediate avarii care au permis reconectarea pentru  alți aproximativ 40.000 de clienți din județele Constanța (25.000 de clienți), Călărași (17.000 de clienți) și Tulcea (6.000 de clienți), prioritară fiind alimentarea consumatorilor cu activități critice.

Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 18:00 alimentarea era întreruptă în 177 de localități, pentru circa 179.000 de clienți, în special în județele Constanța, Călărași și Tulcea. Un număr de 247 de linii de medie tensiune sunt afectate.

Intervențiile sunt îngreunate de drumuri blocate, vânt puternic și lipsa vizibilității pe timp de noapte. Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, durata de intervenție este mărită.

Sunt înregistrate un număr mare de apeluri simultane în call-center, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a acestora. Asigurăm clienții că echipele interven pentru remedierea avariilor de îndată ce condițiile meteorologice și starea drumurilor permit acest lucru.

În acele zone în care rețeaua poate fi pusă în siguranță, vor fi conectate grupuri electrogene ale companiei, ale firmelor contractoare, precum și grupuri puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul acordat.

Update ora 16:00 – alimentarea era întreruptă în 187 de localități, pentru circa 220.000 de clienți, în special în județele Constanța, Călărași și Tulcea

Alimentarea cu energie electrică în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice – cod roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero.

Echipele de intervenție ale companiei Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. În urma eforturilor acestora,  în ultimele două ore au fost realimentați aproximativ 30.000 de clienți din județele Ialomița, Călărași și parțial Constanța. Efective suplimentare de tehnicieni au fost transferate de la regiunea Muntenia precum și de la regiunea Banat, pentru a sprijini eforturile colegilor din județele afectate. Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt mult îngreunate. Acordăm prioritate alimentării consumatorilor cu activități critice.

Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 16:00 alimentarea era întreruptă în 187 de localități, pentru circa 220.000 de clienți, în special în județele Constanța, Călărași și Tulcea. Un număr de 275 de linii de medie tensiune sunt afectate.

În prezent înregistrăm un număr mare de apeluri simultane în call-center, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a apelurilor. Asigurăm clienții că echipele vor interveni pentru remedierea avariilor de îndată ce condițiile meteorologice și starea drumurilor vor permite.

În acele zone în care rețeaua permite (a fost pusă în siguranță), vor fi conectate grupuri electrogene ale companiei, ale firmelor contractoare, precum și grupuri puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), căruia îi multumim pentru tot sprijinul acordat.

Continuăm să colaborăm cu autoritățile centrale și locale pentru a identifica și repara defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toți clienții afectați.

Știrea inițială

Alimentarea cu energie electrică în județele Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța continuă să fie afectată din cauza condițiilor meteorologice – cod roșu de viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 95-100 km/h, ninsoare abundentă și vizibilitate redusă spre zero. Situația alimentării cu energie electrică este una dinamică, la ora 14:00 alimentarea era întreruptă în 195 de localități, pentru circa 249.000 de clienți, în special în județele Constanța și Călărași. Un număr de 286 de linii de medie tensiune sunt afectate.

Echipele de intervenție ale companiei Rețele Electrice Dobrogea și ale contractorilor lucrează pentru restabilirea alimentării cu energie electrică. Efective suplimentare de tehnicieni au fost transferate de la regiunea Muntenia precum și de la regiunea Banat, pentru a sprijini eforturile colegilor din județele afectate, informază compania.

Întrucât condițiile meteo continuă să fie severe, iar accesul în multe zone este blocat, din cauza drumurilor închise, intervențiile sunt mult îngreunate.

„Acordăm prioritate alimentării consumatorilor cu activități critice. Spre exemplu, în cazul acelor servicii publice care nu și-au asigurat, conform normelor în vigoare, alimentarea cu grupuri electrogene pentru situații neprevăzute, Rețele Electrice Dobrogea va asigura alimentarea cu grupuri electrogene ale societății.  Spre exemplu, în Municipiul Constanța, alimentarea cu energie electrică a instalațiilor de pompare a apei potabile se va trece pe generator în cazul în care vor fi avarii care vor împiedica alimentarea din rețea”, informeaă compania potrivit căreia  înregistrează un număr mare de apeluri simultane în call-center, ceea ce duce la o întârziere în preluarea individuală a apelurilor.

„Asigurăm clienții că echipele vor interveni pentru remedierea avariilor de îndată ce condițiile meteorologice și starea drumurilor vor permite”.

În acele zone în care rețeaua permite (a fost pusă în siguranță), vor fi conectate grupuri electrogene ale companiei, ale firmelor contractoare, precum și grupuri puse la dispoziție de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Te-ar mai putea interesa și
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
HMD lansează în România telefoanele Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G începând din luna mai
Compania IT HMD anunță că a lansat cele mai recente creații a sa: telefoanele cu taste Nokia 215 4G, Nokia 225 4G și Nokia 235 4G. Acest trio vine într-un curcubeu de culori, iar prețurile......
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex inaugurează cel de-al 12-lea parc comercial din rețeaua sa în orașul Vălenii de Munte
Cometex, companie dezvoltatoare de parcuri comerciale, anunță că va inaugura pe 1 mai un nou centru comercial modern în ...
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Klaus Iohannis a promulgat legea privind energia eoliană offshore. Ea va intra în vigoare de la 30 mai
Legea privind energia eoliană offshore va intra în vigoare în data de 30 mai, a anunţat, marţi, Ministerul Energiei, ...
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat bugetul de venituri și cheltuieli a Loteriei Române
Guvernul a aprobat, marţi, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2024 pentru Compania Naţională Loteria Română, ...