25 de startup-uri tech au intrat în programul de accelerare Innovation Labs 2022 din Cluj și Timișoara

Acceleratorul Innovation Labs a selectat în urma celor două hackathoane, desfăşurate în paralel în Cluj-Napoca şi Timişoara, 25 de echipe formate din start-up-uri tech pentru programul de mentorat de cinci luni, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii Innovation Labs, programul de preaccelerare şi mentorat pentru start-up-uri de tehnologie.
Lidia Neagu - mie, 16 mart. 2022, 13:00
25 de startup-uri tech au intrat în programul de accelerare Innovation Labs 2022 din Cluj și Timișoara

Cele două Hackathoane au adunat circa 59 de echipe, formate din peste 145 de tineri cu proiecte diverse, care îşi propun să aibă un impact pozitiv asupra mai multor sectoare de business prin soluţiile lor tehnologice.

Start-up-urile prezente s-au aliniat cu una dintre verticalele de afaceri ale programului: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce,  Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 şi Sustainability.

De asemenea, săptămâna aceasta, pe 19 şi 20 martie 2022, urmează alte trei Hackathoane, care vor avea loc simultan în Bucureşti, Iaşi şi Sibiu.

Înscrierea pentru acestea se poate face pe 17 martie, fiind bineveniţi participanţi din toate centrele universitare din ţară. Innovation Labs invită în continuare tineri din toate universităţile să se alăture programului în centrul Innovation Labs cel mai apropiat lor – profitând de organizarea în format hibrid a programului, cu evenimente atât online, cât şi offline.

Pe parcursul următoarelor cinci luni, scopul programului este de a accelera ideile către stadiul de MVP (Minimum Viable Product), de a ajuta echipele să îşi aducă ideile într-o formă validată, creată pentru clienţii reali, dar şi de a-i îndrepta către oportunităţile potrivite de finanţare ale propriului startup.

„Programul dezvoltă în rândul participanţilor un mod antreprenorial de a gândi, introducând în vocabularul lor termeni şi concepte de business”, spun reprezentanții Innovation Labs.

De asemenea, participanţii la Hackathoanele organizate de Innovation Labs anul acesta acoperă trei categorii, în funcţie de experienţa membrilor. Astfel, aceştia sunt organizaţi pe echipe formate exclusiv din studenţi – ce parcurg prima lor experienţă antreprenorială, echipe spin-off din proiecte de cercetare din mediul universitar – care vor beneficia de susţinere în procesul de identificare a potenţialelor pieţe de vânzare şi a oportunităţilor privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate în scenarii reale de afaceri -, echipe formate din studenţi şi antreprenori cu experienţă, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Programul de mentorat de cinci luni este coordonat de Asociaţia Tech Lounge şi implementat alături de Asociaţia Transilvania IT, Asociaţia Calemis, EduHub şi Cowork Timişoara cu sprijinul BRD – Groupe Société Générale, UiPath, Microsoft, AROBS Transilvania Software, Atos, Carrefour România, Orange, VTEX, Elrond, având Romanian – American Foundation ca partener strategic, Universitatea POLITEHNICA din Bucureşti ca partener universitar strategic, şi în colaborare cu Unitatea Executivă Pentru Finanţarea Învăţământului Superior a Cercetării Dezvoltării şi Inovării.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...