285.000 de persoane vârstnice sau fără adăpost au fost înscrise în programul „Mese Calde” organizat de MIPE

Un număr de 285.000 de persoane vârstnice sau fără adăpost erau înscrise, la începutul lunii martie, în programul "Mese Calde", derulat de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) în perioada septembrie 2020 - iunie 2021, se menţionează într-un comunicat remis vineri de ministerul de resort.
AGERPRES - vin, 16 iul. 2021, 18:33
285.000 de persoane vârstnice sau fără adăpost au fost înscrise în programul

Tichetele sociale emise în cadrul acestui program pot fi utilizate de beneficiari pentru o perioadă de încă un an după încheierea programului, potrivit MIPE.

Beneficiarii eligibili ai programului „Masă caldă” au fost persoanele în vârstă de minimum 75 de ani, care au pensie mică, ulterior fiind adăugate ca beneficiari eligibili şi persoanele fără adăpost.

Fiecare beneficiar dispune lunar de 180 lei, sumă pe care o poate utiliza pentru a-şi achiziţiona alimente preparate de la partenerii afiliaţi programului.

Emitenţii de carduri din programul „Mese calde” s-au întâlnit, vineri, cu reprezentanţii Direcţiei Implementare POAD, la sediul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, se precizează în comunicat.

Participanţii au discutat despre modalităţi de creştere a gradului de distribuire a cardurilor utilizate de beneficiarii programului, dar şi despre modalităţi de creştere a gradului de utilizare a sumelor alocate.

Programul constituie o premieră în abordarea politicilor sociale pentru vârstnici din România, deoarece este prima dată când un astfel de ajutor financiar – pentru procurarea de mese calde – se acordă cu finanţare europeană, prin tichete sociale electronice, subliniază MIPE.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene apreciază efectul pozitiv de creştere a utilizării mijloacelor de plată electronice de către persoanele vârstnice.

Secretarul de stat în MIPE Cătălina Bădoiu, care coordonează Direcţia Implementare a Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), a menţionat că fiecare leu cheltuit în acest program îmbunătăţeşte calitatea vieţii persoanelor defavorizate.

„Având în vederea activitatea mea anterioară în domeniul social şi lucrul cu grupurile de persoane defavorizate, este foarte important ca acest program să fie un succes şi România să poată raporta un grad de absorbţie cât mai mare a finanţării acordată de Uniunea Europeană. Nu este un obiectiv birocratic, ci fiecare leu cheltuit are corespondenţă directă în îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru o persoană defavorizată”, a comentat reprezentantul MIPE.

În implementarea de până acum a acestui program, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, emitenţii de carduri şi agenţii economici afiliaţi programului au realizat un parteneriat de succes, notează MIPE.

În perioada următoare se vor desfăşura activităţi de impulsionare a utilizării cardurilor şi implicit de creştere a ajutorului utilizat de persoanele defavorizate, conchide Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere (Video)
Marcel Boloș: În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă ...
Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa de a se orienta către......
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Ieftinire a carburanților, azi. Benzina și motorina au ajuns să coste aprope la fel în benzinării
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus azi prețul motorinei și a menținut prețul ...
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Taipeiul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul Insulei Taiwan
Douăzeci şi unu de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8.15 (0.15 ...
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite își vor retrage militarii staționați în Niger, la cererea autorităților din această țară
Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, ...