3 idei prin care-ți poți mări veniturile, în această perioadă

În ultimele luni, piețele financiare, dar și socitățile, sunt profund perturbate de instabilitate și o lipsă acută de predictibilitate. Cu aceeași situație se confruntă și piața muncii din aproape toate statele lumii, iar oamenii resimt mai profund ca niciodată necesitatea unor venituri suplimentare și stabile.
Ion Dobreanu - mie, 02 feb. 2022, 13:09
3 idei prin care-ți poți mări veniturile, în această perioadă

Traversăm o perioadă care pune mare presiune pe bugetele noastre de familie sau individuale. Costul traiului de zi cu zi se scumpește, iar necesitatea unor bani suplimentari care să intre constant în casă e foarte frecventă printre noi.

Dacă ești în căutarea unor soluții care să-ți aducă profit, aruncă o privire peste aceste idei din care poți face bani și îți poți detensiona bugetul, chiar și în contextul scumpirilor din prezent.

1. Dobânda compusă

Ce ai zice să lași banii să lucreze pentru tine? Să găsești o soluție care să-ți genereze bani, dar pentru care să nu fie nevoie să te trezești de dimineață și să pleci la serviciu? Această strategie se numește atragerea de venit pasiv și este unul dintre secretele pe care persoanele foarte bine poziționate financiar știu cum să-l folosească în favoarea lor.

Veniturile pasive îți conferă siguranța, confort și predictibilitate financiară, elemente care sunt destul de rar întâlnite în ultimele luni, pe aproape toate piețele muncii ale Globului.

Poți ajunge la o astfel de performanță economică apelând la dobânda pasivă. Ce este aceasta? E simplu. Dacă, în cazul dobânzii simple vorbim despre o sumă de bani, calculată procentual, ce e achită adiacent unui credit sau unui depozit, dobânda compusă se caracterizează prin faptul că tu începi să produci bani și din acea dobândă deja acumulată.

Calculele pot fi dificil de realizat pentru o persoană care nu e familiarizată cu termenii și formulele economice. Tocmai de aceea, poți apela cu încredere la calculator dobândă compusă pe Asigurări Contactless.

2. Cumpără acțiuni

O altă modalitate prin care poți genera venituri pasive, suplimentare celor câștigate de tine în prezent, este să te orientezi spre bursa de valori.

Desigur, vei avea nevoie de ajutor specializat sau cel puțin va trebui să te informezi temeinic despre cum se tranzacționează acțiunile, comportamentul prudent al investitorului, așteptările realiste și mai ales comisioane sau alte aspecte de acest tip.

3. Investește în educație

Dacă ai o anumită sumă de bani sau ești dispus să aloci din fondurile lunare ale casei o anumită sumă pentru a investi în ceva, cel mai bine ar fi să îndrepți acei bani către dezvoltarea ta personală și profesională, dacă nu consideri că altă variantă investițională e atractivă.

Astfel, vei dobândi noi abilități, noi calificări, ți se vor deschide noi oportunități de a evolua și de a câștiga din ce în ce mai bine. Desigur, în acest caz, trebuie să ai în vedere că perioada de la momentul investiției până când vei vederea rezultatele, poate fi destul de extinsă. Unele cursuri de reconversie profesională pot dura trei sau șase luni, dar dacă te îndrepți către o școală postliceală sau o facultate, cel puțin trei ani vor trece până când vei putea să culegi roadele muncii tale.

În cele din urmă, nu uita să fii mereu la curent cu toate noutățile, să cauți idei, informații și să te documentezi în permanență cu privire la toate noile oportunități ce apar, pentru că nu poți ști niciodată dacă ți se potrivește o anumită idee de afacere sau de studiu, până când nu cunoști toate detaliile și nu te implici în mod direct.

Sursă foto: unsplash.com

Te-ar mai putea interesa și
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ar fi părăsit unitatea
Ucraina acuză Rusia că pregătește pentru vineri o provocare la centrala nucleară de la Zaporojie. Angajații Rosatom ...
Rusia ar putea pregăti o provocare pentru vineri la centrala nucleară din Zaporojie, situată în oraşul Energodar, în sudul Ucrainei, după ce în decursul zilei de joi Ministerul rus al......
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul CFO al Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat vinovat cu privire la acuzațiile de evaziune fiscală
Fostul director financiar companiei Trump Organization, Allen Weisselberg, a pledat joi vinovat în procesul în care el ...
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Erdogan avertizează asupra pericolului producerii unui nou Cernobîl la centrala nucleară de la Zaporojie
Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat joi susţinerea Turciei pentru Ucraina şi s-a alarmat în privinţa pericolului ...
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Ciucă: Am stabilit să majorăm salariile tuturor bugetarilor cu acel sfert din diferența prevăzută de Legea 153
Coaliţia de guvernare a decis aplicarea unei măriri salariale pentru bugetari cu un sfert din diferenţa prevăzută de ...