1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

30.000 de magazine din România anunţă zero toleranţă pentru vânzarea de produse din tutun către minori - campanie BAT şi ANPC

Peste 30.000 de magazine din România vor deveni parte a campaniei de zero toleranță a vânzării de tutun către minori desfășurată de către British American Tobacco și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Cea mai mare companie de tutun din România lansează astfel campania „Alege asumat un comportament comercial curat”, un proiect anual de informare a partenerilor comerciali și a publicului asupra legii care interzice și sancționează aspru vânzarea produselor din tutun către minori.

08 noi, 2019 | ECONOMICA.net

Campania „Alege asumat un comportament comercial curat” derulată de BAT informează asupra cadrului legal în vigoare și subliniază sancțiunile aplicabile pentru comercializarea produselor din tutun către persoane sub 18 ani. Ca premieră în acest an, parteneriatul cu ANPC pune la dispoziția consumatorilor un număr de contact unde poate fi sesizată încălcarea legii, anume 021/9551 – Telefonul consumatorilor ANPC.

„Produsele din tutun sunt destinate exclusiv adulților și legea îi sancționează pe cei care încalcă legea cu amenzi de la 5.000 de lei până la închiderea definitivă. Mulțumim ANPC pentru decizia de a se implica direct în campanie pentru că este important, pe de-o parte, ca oamenii să știe că pot preveni o ilegalitate și, pe de altă parte, ca vânzătorii să refuze comercializarea produselor din tutun atunci când există îndoieli asupra vârstei cumpărătorului”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul British American Tobacco Europa Centrală și de Sud.

British American Tobacco se adresează în comunicarea produselor sale exclusiv consumatorilor adulți, cu respectarea strictă a normelor în vigoare privind vârsta minimă necesară pentru achiziția produselor cu nicotină.

Despre BRITISH AMERICAN TOBACCO și TRANSFORMAREA TUTUNULUI

În România, British American Tobacco este al doilea cel mai mare contribuabil la bugetul de stat al României, plătind anual aproximativ 1,7 miliarde de euro sub formă de accize și impozite (din totalul de 3 miliarde de euro, cât însumează întreaga industrie a tutunului).

British American Tobacco este un angajator strategic, cu peste 2.500 de locuri de muncă create în mod direct și alte 25.000 de locuri de muncă create indirect, prin intermediul lanțului de aprovizionare și distribuție

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO