30 de ani de capitalism: constructorul CON-A țintește afaceri de 150 de milioane de euro

După mai bine de 30 de ani de capitalism, una dintre cele mai solide companii de construcții românești țintește afaceri de 150 de milioane de euro în următorii ani și ia în calcul termen lung pe atragă capital prin listarea la bursă.
Andrada Ghira - mie, 06 oct. 2021, 22:02
30 de ani de capitalism: constructorul CON-A țintește afaceri de 150 de milioane de euro

În mai 1990, Mircea Bulboacă, proprietarul companiei de construcții CON-A, ținea în mână documentele de înființare a celei de-a 13-a firme din județul Sibiu. De la un capital social de 5.200 de lei, cu doi angajați, compania a devenit 31 de ani mai târziu una dintre cele mai mari afaceri românești din domeniul construcțiilor. Bulboacă a lăsat în urmă munca într-o fabrică comunistă și privea cu optimism spre noua eră. La început a pornit cu lucrări mici, însă treptat, evoluția economiei a transformat România într-un loc propice pentru fabricile marilor concerne.

“Am intrat în 1990 în economia capitalistă cu cunoștințe foarte puține despre modul în care funcționează acest sistem. Dar pe de altă parte am fost foarte dornici să cunoaștem noul stil de viață “vestic”, am fost foarte optimiști și am avut acel sentiment frumos, euforic de libertate. Personal, am știut încă de la început că vreau să am o afacere privată și odată cu apariția Decretului 54, care permitea acest lucru, nu am stat mult pe gânduri. Au trecut mai bine de 31 de ani de provocări și încercări, transformări, evoluții urmate de ușoare scăderi, de strategii de abordare a pieței, iar în prezent grupul CON-A are în jur de 1.200 de angajați și o cifră de afaceri de 123 de milioane de euro”, a declarat pentru Economica.net, Mircea Bulboacă proprietarul companiei.

Azi, grupul CON-A reunește șase firme, cu propria companie de proiectare, dar și cu cea mai mare platformă destinată producției elementelor metalice și prefabricate pentru construcții.

Prima zi, prima casă

Despre începutul capitalismului, Mircea Bulboacă spune că nu a fost ușor, și că la început lumea se uita cu suspiciune și nu dorea să se angajeze la privat. Era ceva nou pentru toată lumea, inclusiv pentru stat și companiile statului, care nu dădeau prea multă atenție colaborării cu un privat.

Prima casă pe care am construit-o se află la Poiana Sibiului, unde nu a existat colectivizare și oamenii încă mai păstrau acea deschidere față de economia de piață, pentru că ei produceau și vindeau produsele, chiar la nivel de țară. Deci, în prima zi de lucru am pornit către o lucrare la Poiana Sibiului cu doi angajați, o Dacia 1310, cu o remorcă ce avea legată pe ea o betonieră nouă și cu multă, multă speranță”, povestește Bulboacă.

Au urmat alte lucrări pentru apropiați, de la case, la mici lucrări în gospodărie. Și lucrările au continuat, deși nu știa dacă va mai fi de lucru sau cum vor evolua lucrurile. „Mulți se temeau să ne vom întoarce la vechiul sistem”, își amintește proprietarul companiei.

15.000 de dolari a fost cifra de afaceri în primul an de funcționare. Cam atât costau la începutul anilor ’90 două garsoniere în cartierul Titan din București. Pentru următorii ani, Bulboacă spune că se îndreaptă spre afaceri de 150 de milioane de euro la nivel de grup.

Compania investit constant în utilaje și echipamente, în tehnologii noi, care să îi permită să devină cât mai eficientă și competitivă.

„Am transferat mult din procesele de execuție din șantier către fabrici în așa fel încât în șantier să facem mai mult partea de montaj, având ca rezultat scăderea manoperei pe șantier, a duratei de execuție și o calitate mai bună a lucrărilor”, mai spune proprietarul CON-A.

În portofoliul CON-A se regăsesc lucrări importante, precum fabrica Pirelli din Slatina, din care a construit 80%, cea mai mare fabrică de vată bazaltică din România, construită pentru Rockwool la Ariceștii Rahtivani sau unități de producție pentru Bosch la Blaj și Jucu. Compania a construit și al doilea cel mai mare stadion din România, Ion Oblemenco din Craiova, și a lucrat și la Cluj Arena.

Provocările de ieri și de azi

Despre provocările de atunci și acum, Bulboacă spune că sunt aceleași, dar la o scară mai mare: identificarea de noi lucrări și găsirea de forță de muncă și materiale de construcții.

„Sunt mai multe momente în existența unei companii în care apar probleme. Dacă în anumite momente lipsa lucrărilor de pe piață reprezintă o mare problemă, pot exista și momente în care există un deficit foarte mare de forță de muncă sau momente în care te străduiești să găsești cei mai buni specialiști pe proiectare care să găsească soluții optime pentru a te încadra în bugetele alocate. Sau putem vorbi despre anumite perioade în care se procură cu mare dificultate materiale de construcții”, mai spune Bulboacă.

Iar pandemia nu face decât să amplifice dificultățile pe care constructorii le au de ceva timp. Managerii vor trebui să facă față creșterilor prețurilor la energie, lipsei forței de muncă și a materialelor de construcție, coroborată cu creșterea prețurilor de achiziție, dar și la inflația care va crește simțitor.

Listarea pe bursă

L-am întrebat pe antreprenorul din Sibiu dacă ia în cacul vânzarea companiei, dar ne răspunde ferm că nu. „Analizăm mai multe opțiuni, inclusiv posibilitatea ca pe termen lung să listăm compania pe bursă după stabilizarea situației economice generale”, a mai declarat pentru Economica.net Mircea Bulboacă.

Compania are din 2014 și o filială în Germania, la Munchen, iar Bulboacă spune că are în vedere extinderea și în afara țării. Totuși, această decizie este strâns legată de modul în care va evolua piața de construcții de la noi, dar și de facilitățile acordate domeniului construcțiilor și de modalitatea în care vor fi reglementate licitațiile pentru lucrări publice. „Mă refer aici în special la calitatea caietelor de sarcini și a studiilor de fezabilitate, la modalitatea în care se ajustează prețul pe contractele publice și mergând mai departe până la certificarea companiilor din construcții”, mai spune antreprenorul.

Fizică în loc de construcții

Dacă nu s-ar fi orientat spre acest sector, Mircea Bulboacă avea o altă opțiune spre care să se îndrepte:  fizică și cercetare în fizica nucleară. S-a îndreptat însă spre construcții și prin CON-A a ridicat peste 70 de proiecte industriale, de la fabrici, la stadioane. După 30 de ani de capitalism, de la a 13-a firmă înființată în județul Sibiu, constructorul a ajuns să fie cea mai mare firmă din județ ale cărei baze au fost puse de o persoană fizică imediat după Revoluție.

Cum va arăt CON-A peste încă 30 de ani? „M-am gândit, dar nu pot să am vreo previziune chiar și aproximativă. Lumea se schimbă cu o viteză atât de mare încât orice previziune ar fi greu de realizat. Tehnologiile noi și materialele alternative vor avea un mare impact asupra modului în care se va construi peste 30 de ani. Mă bucur însă că se pune accent pe protejarea mediului, pe clădirile verzi, eficiența energetică și reducerea amprentei de carbon”, mai spune Bulboacă.

În timpul liber, antreprenorul își petrece timpul la țară, în aer liber, departe de zgomotul și agitația orașului:”în oraș viața a devenit stresantă sau prea trepidantă, la țară este un ritm mai firesc, cel al naturii care relaxează”.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...