1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

334 de salariaţi ai Combinatului Chimic Amurco Bacău, disponibilizaţi colectiv în decembrie

Un număr de 334 de salariaţi ai Combinatului Amurco SA Bacău, respectiv 80 la sută din angajaţii fabricii, vor fi disponibilizaţi în decembrie din cauza problemelor financiare ale societăţii, urmând ca cei trimişi în şomaj să beneficieze de câte trei salarii compensatorii.

26 noi, 2013 | Mediafax

Combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco SA Bacău va disponibiliza colectiv 80 la sută din 425 de salariaţi ai societăţii, potrivit unui document depus de patronat la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), în care sunt invocate dificultăţi financiare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, în luna decembrie, un număr de 334 de salariaţi vor pleca în şomaj, urmând ca aceştia să beneficieze, pe lângă ajutorul de şomaj, şi de trei salarii compensatorii.

"Plata acestor salarii compensatorii se va face în funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii, având în vedere că patronatul nu a achitat nici măcar salariile compensatorii de la concedierile colective din iulie. Am primit şi reclamaţii în acest sens, s-au făcut şi controale, însă conducerea combinatului a motivat neplăţile prin situaţia economică", a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al ITM Bacău, Dan Buftea.

Deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae, combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco SA Bacău se confruntă cu dificultăţi financiare din primăvara acestui an, odată cu majorarea preţului la gaze naturale.

În consecinţă, în luna iulie, primii 430 de salariaţi au fost trimişi în şomaj, odată cu oprirea activităţii a mai multor linii de producţie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO