350.000 de euro pentru zece idei de afaceri care vor răspunde unor nevoi sociale

Zece idei de afaceri, care vor răspunde unor nevoi sociale, vor fi finanţate în cadrul competiţiei "Fabricat în Ţara lui Andrei", iar iniţiatorii, antreprenori, ONG-uri, PFA-uri, SRL-uri sau întreprinderi individuale, vor beneficia de consultanţă pentru a-şi transforma ideea în plan de afaceri.
Economica.net - mar, 29 ian. 2013, 16:06
350.000 de euro pentru zece idei de afaceri care vor răspunde unor nevoi sociale

Competiţia „Fabricat în Ţara lui Andrei” îşi propune să dezvolte afaceri sociale în comunităţile locale din România şi este deschisă atât antreprenorilor, cât şi ONG-urilor, PFA-urilor, SRL-urilor şi întreprinderilor individuale.

În cadrul competiţiei pot fi depuse idei de afaceri sociale pentru 28 de comunităţi: Merişani, Băbana (judeţul Argeş), Zemeş, Moineşti, Comăneşti (judeţul Bacău), Suplacu de Barcău, Abrămuţ (judeţul Bihor), Corbu (judeţul Constanţa), Moreni, Gura Ocniţei, Măneşti, Şelaru (judeţul Dâmboviţa), Independenţa, Schela (judeţul Galaţi), Clejani, Ghimpaţi, Bucşani (judeţul Giurgiu), Bustuchin, Hurezani (judeţul Gorj), Icoana (judeţul Olt), Băicoi, Boldeşti- Scăeni, Telega (judeţul Prahova), Marca (judeţul Sălaj), Siliştea, Poeni (judeţul Teleorman), Guşoeni (judeţul Vâlcea) şi Burcioaia (judeţul Vrancea).

Pentru a se înscrie, participanţii trebuie să aibă o idee care răspunde unei probleme sociale şi poate deveni o afacere funcţională.

În martie, un juriu va selecta 20 dintre cele mai bune idei, iar iniţiatorii lor vor beneficia de pregătire şi consultanţă pentru a-şi transforma ideea în plan de afaceri.

De asemenea, cei 20 de finalişti vor primi sprijin financiar în limita a 1.500 euro, pentru a realiza o cercetare locală în comunităţile vizate de proiectele lor, iar până la sfârşitul anului, 10 din cei 20 de finalişti vor primi finanţări pentru demararea afacerilor sociale.

Evaluarea celor 20 de planuri de afaceri este programată pentru luna noiembrie, iar câştigătorii, pe lângă finanţarea nerambursabilă, vor beneficia de consultanţă din partea experţilor „Fabricat în Ţara lui Andrei”, timp de aproximativ un an, în domenii cheie pentru antreprenori: management financiar, legislativ, marketing şi distribuţie.

„Fabricat în Ţara lui Andrei are două obiective majore: să creeze locuri de muncă şi să rezolve o parte din problemele sociale ale comunităţilor româneşti. Am gândit acest proiect sub forma unei competiţii complexe care, în primul rând, educă participanţii în spiritul antreprenoriatului social, apoi le oferă acestora finanţare pentru a pune pe picioare o afacere sustenabilă. Cred că afacerile sociale pot deveni în timp o soluţie pentru problemele societăţii româneşti”, a declarat marţi, la lansarea competiţiei, managerul Relaţii Comunitare Petrom, Mona Nicolici.

Competiţia este organizată în parteneriat cu Fundaţia NESsT, o organizaţie internaţională specializată în dezvoltarea de întreprinderi sociale în ţările în curs de dezvoltare, al cărei rol este să asigure selecţia şi consultanţa pentru dezvoltarea afacerilor sociale în primii ani de la înfiinţare.

„În ultimii doi ani, întreprinderile sociale pe care NESsT le-a ajutat să se dezvolte în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est şi America Latină au înregistrat, în ciuda crizei economice, o creştere de 68 la sută a numărului de locuri de muncă oferite persoanelor aflate în dificultate”, a explicat Roxana Damaschin-Ţecu, enterprise development director pentru NESsT Europa Centrală şi de Est.

Cei interesaţi se pot înscrie în perioada 29 ianuarie – 4 martie 2013, pe site-ul www.taraluiandrei.ro.

Ţara lui Andrei susţine proiecte inspirând comunităţile din România să intre în acţiune şi să-şi schimbe viaţa în domenii cheie: crearea de locuri de muncă, acces la educaţie non-formală şi cultivarea spiritului civic. Valorile Ţării lui Andrei sunt, potrivit iniţiatorilor, spiritul civic, spiritul de întreprinzător, educaţia (non-formală) şi inovaţia.

Te-ar mai putea interesa și
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai din investiții din cauza lipsurilor
Nicușor Dan: Este un dezechilibru între banii Primăriei Capitalei și banii primăriilor de sector. A trebuit să tai ...
Municipalitatea a tăiat din investiţii din cauza lipsei banilor, a declarat, marţi, primarul general Nicuşor Dan, atrăgând atenţia asupra "dezechilibrului" dintre fondurile pentru Primăria......
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, din cauza războiului din Ucraina
Banca Mondială se așteaptă la o ușoară scădere economică anul acesta în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, ...
Banca Mondială prognozează o scădere a economiei în regiunea Europa de Est şi Asia Centrală, în care este inclusă ...
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ce a devenit prim-ministru
Avocații prințului moștenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman susțin că acesta beneficiază de imunitate, după ...
Avocaţii prinţului moştenitor al Arabiei Saudite Mohammed bin Salman afirmă că noua sa funcţie de premier îi permite ...
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
Rezervările turistice online făcute până acum în 2022 au depășit numărul celor din 2019 – Eurostat
În primul semestru din 2022, turiştii au petrecut în total aproximativ 199 de milioane de nopţi în spaţii de cazare ...