1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 24 º

Auto

400 de maşini verificate pe InspectorAuto.ro. 59% au avut cel puţin un accident

Aproximativ 400 de maşini au fost verificate online prin intermediul InspectorAuto.ro, în 30 de zile de la apariţia pe piaţă a acestui instrument de analiză a istoricului autovehiculelor, iar daunele depistate sunt în sumă totală de aproximativ 1,55 milioane euro (şapte milioane lei), potrivit lui Mihai Cune, fondator şi director general InspectorAuto.ro.

16 oct, 2015 | Agerpres

Dintre maşinile verificate, 59% au avut cel puţin o daună, în timp ce 41% au fost găsite 'curate', fără accident.

Maşina cu cele mai mari daune verificată pe InspectorAuto.ro este un BMW Seria 5 din anul 2007, cu daune însumate de peste 88.800 euro (400.000 lei). Această maşină a fost aproape de a fi daună totală de două ori. A fost de fiecare dată reparată, iar acum se găseşte la vânzare pe piaţa din România.

Verificările realizate de clienţii de maşini rulate pe InspectorAuto.ro relevă că 59% dintre maşinile verificate au avut cel puţin o daună (cumpărate cândva ca maşini noi din România), 5% dintre maşinile rulate provenite din import au avut cel puţin o daună, 26 de daune este numărul maxim de daune pentru o singură maşină, iar numărul mediu de avarii pentru maşinile verificate şi depistate cu daune de orice fel este de patru daune.

'Ai 59% şanse să cumperi o maşină lovită, care are în istoricul ei patru daune. Exact din acest motiv este importantă verificarea maşinilor, online şi în service, pentru a te asigura că ce îţi prezintă vânzătorul este conform cu realitatea şi nu există daune ascunse', a explicat Mihai Cune.

În cazul maşinilor rulate provenite din import valoarea medie a daunelor este 40.000 euro (pentru maşinile care figurează cu daune). Acest lucru înseamnă că, în cazul în care aceste maşini au fost lovite, sigur au fost lovite grav şi au fost 'daună totală' în ţara de provenienţă.

Datele centralizate şi analizate de InspectorAuto.ro mai arată că 10,8% dintre maşinile cu daune au avut avarii însumate de peste 50.000 lei (11.100 euro), 5,4% dintre maşinile cu daune au avut avarii însumate de peste 100.000 lei (22.200 euro), 2,7% dintre maşinile cu daune au avut avarii însumate de peste 200.000 lei (44.400 euro).

În ceea ce priveşte analiza pe mărci, cele mai multe maşini cu daune depistate prin intermediul InspectorAuto.ro sunt ale brandurilor Volkswagen (15%), BMW (14%), Audi (8,8%), Mercedes-Benz (8%) şi Dacia şi Opel (6% fiecare).

Pentru maşinile provenite din import, numărul exemplarelor cu daune este cel mai mare pentru mărcile Volkswagen, BMW şi Opel.

Aceste date şi statistici au fost extrase de InspectorAuto.ro din baza de date proprie, după prima lună de activitate pe piaţă, interval în care au fost verificate circa 400 de maşini prin intermediul platformei. Verificările au fost făcute fie de persoane care intenţionează să-şi cumpere o maşină la mâna a doua, fie de persoane care au cumpărat deja o astfel de maşină şi au vrut să-i verifice istoricul.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO