1EUR = 4.8314 RON | Bucureşti 21 º

Companii

42 de miliarde de dolari. Gigantul Rosneft, vizat de sancțiunile împotriva Rusiei, îi cere ajutor lui Putin

Rosneft, cea mai mare companie petrolieră rusă, condusă de Igor Sechin, a cerut guvernului de la Moscova un ajutor de stat de 1.500 miliarde ruble (42 miliarde de dolari), acuzând impactul sancțiunilor adoptate de occident asupra Rusiei în contextul crizei din Ucraina, potrivit ziarului rus Vedomosti, preluat de Wall Street Journal (WSJ).

14 aug, 2014 | ECONOMICA.net

Solicitarea a venit direct de la Sechin, scrie Vedomosti. Igor Sechin este considerat al doilea om în stat, după Vladimir Putin, și este un apropiat al președintelui. Carierele celor doi s-au intersectat de mai multe ori în structurile KGB, în administrația locală din Sankt Petersburg și, mai recent, la Kremlin.

Vedomosti citează o scrisoare din partea premierului rus Dmitri Medvedev către oficiali din subordine, cărora li s-a cerut să analizeze solicitarea lui Sechin.

Surse oficiale au declarat pentru Vedomosti că bailout-ul dorit de Rosneft are șanse mici să fie aprobat de guvern.

Contactați de ziarul rus, reprezentanții companiei și ai guvernului nu au comentat informațiile.

Rosneft are o datorie netă de 44 miliarde de dolari. Compania este vizată de sancțiunile adoptate de statele occidentale împotriva Rusiei, după anexarea Crimeei și sprijinul acordat de la Moscova separastiștilor care au destabilizat estul Ucrainei.

Statele Unite au interzis credtarea companiei pe perioade mai lungi de 90 de zile, marile bănci europene aliniindu-se de asemenea măsurii, notează Wall Street Journal.

Sechin a susținut în ultimii ani ideea sprijinului guvernamental pentru sectorul energiei, de departe cea mai importantă ramură a economiei ruse și principala sursă de venit a statului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO