5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să-ţi ştergi contul de Facebook

Dacă te-ai gândit să-ți ștergi contul de Facebook, fie pentru că ești în căutarea unui loc de muncă și nu vrei ca angajatorii să răscolească prin trecutul tău, fie că te-ai săturat, iată ce trebuie să faci.
Economica.net - sâm, 02 mart. 2013, 16:35
5 lucruri pe care trebuie să le faci înainte să-ţi ştergi contul de Facebook

1. Verifică aplicațiile la care ești conectat
Sunt foarte multe aplicații și website-uri care îți cer să te înregistrezi cu numele și parola de Facebook, iar când îți ștergi contul, pierzi accesul la site-urile respective, scrie Mashable.

Poți verifica acest lucru din sectiunea Account Settings, apoi treci la butonul Apps din coloana stângă. Cele mai populare aplicații unde se folosește numele și parola de Facebook sunt Pinterest, Pandora, Foursquare, Spotify și Instagram. Unele aplicații îți permit să schimbi numele de înregistrare prin folosirea adresei de e-mail sau a datelor de la contul de Twitter.

2. Descarcă informațiile de pe profilul tău de Facebook
Utilizatorii care doresc să șteargă întreg istoricul de pe contul de Facebook, dar care vor să păstreze tot ceea ce au făcut pe rețeaua de socializare, Facebook a dezvoltat un mod ușor de a descărca aceste informații.

Accesează Account Setting, apoi click pe butonul General din coloana din partea stângă, apoi apasă butonul Download a copy of your Facebook data și finalizează operațiunea prin Start My Archive.
Vei putea astfel să păstrezi istoricul informațiilor din Timeline, precum posturile la care ai dat Like, la care ai dat Share, mesajele, fotografiile, istoricul conversațiilor, o listă cu prieteni și multe altele.

3. Nu uita de zilele de naștere ale prietenilor
Cere prietenilor zilele de naștere, pentru că dacă vei renunța la contul de Facebook, care a devenit o resursă eficientă în amintirea zilelor de naștere, nu vei mai avea acces la aceste informații. Spune-le că îți ștergi contul, dar că vrei să le poți spune La multi ani și în viitor. Sau folosește aplicația Facebook Birthday pentru a aduna toate informațiile.

4. Nu uita de datele de contact le prietenilor
Înainte de a-ți șterge contul, asigură-te că ai alte metode de a rămâne în contact cu prietenii tăi, fie că e vorba de e-mail, mesaje sau telefoane. Descarcă datele de contact de la fiecare persoană, dacă ți-e teamă că ai putea pierde legătura.

5. Salvează informațiile de pe Facebook în Cloud
Backupify.com este un instrument prin care se pot stoca datele aplicațiilor în cloud. Există două variante: cea gratuită, care îți oferă un spațiu de 1 GB, sau poți apela la serviciul plătit care îți poate oferi până la 25GB spațiu. Fișierele Backupify sunt stocate pe Amazon Web Services, care are un grad de securitate ridicat.

Te-ar mai putea interesa și
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru Recuperare şi Rezilienţă
BEI și FEI vor oferi sprijin României pentru consolidarea investițiilor făcute prin intermediul Facilității pentru ...
Noua investiţie pentru îmbunătăţirea finanţării afacerilor, acţiunilor climatice şi a investiţiilor digitale în România, în cadrul Facilităţii UE de Redresare şi Rezilienţă, va fi......
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea eoliană offshore a blocului comunitar
Patru state din Uniunea Europeană vor să construiască în Marea Nordului centrale eoliene care crească de zece ori capacitatea ...
Germania, Belgia, Ţările de Jos şi Danemarca s-au angajat să construiască o capacitate de energie eoliană de cel puţin ...
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu 40% în primele patru luni din an
Cheltuielile militare ale Rusiei au crescut cu aproape 40% în primele patru luni ale acestui an, indică datele preliminare ...
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Compania germană Uniper va continua să importe gaze naturale din Rusia încă un deceniu
Grupul german Uniper SE intenţionează să menţină importurile de gaze naturale din Rusia încă un deceniu, chiar dacă ...