5 startup-uri câştigă 5G Online Challenge şi intră în acceleratorul Orange Fab

Orange anunță 5 noi colaborări în acceleratorul Orange Fab cu startup-urile ClarK Vision, INTERACT, MobileControl, Streamers și Telios, câștigătoare ale concusului de proiecte 5G Online Challenge. Concursul, dedicat dezvoltatorilor de produse pe baza tehnologiilor 5G și IoT, s-a desfășurat în perioada 27 august – 24 noiembrie 2020, iar câștigătorii au fost desemnați în urma unei sesiuni de pitching transmisă live pe pagina de Facebook Orange România.  
Lidia Neagu - mie, 25 nov. 2020, 08:26
5 startup-uri câştigă 5G Online Challenge şi intră în acceleratorul Orange Fab

După o serie de discuții 1 la 1 alături de experții și mentorii Orange, ce au avut loc pe durata ultimelor două luni, opt startup-uri au fost selectate pentru a susține prezentări în fața juriului 5G Online Challenge.

Juriul format din Emmanuel Chautard – CTO Orange România, Pierre-Etienne Cizeron – CMO Orange România, Mircea Barroso – Head of B2B Marketing Orange Business Services, Bogdan Chiriță – Strategic Partnerships Manager Orange Business Services și Bogdan Ștefănescu – Product Manager New Business Orange România a ales cinci startup-uri câștigătoare, care vor intra în programul de accelerare Orange Fab:

ClarK Vision – ochelari și platformă de realitate augmentată ce ajută companiile să ofere îndrumare de specialitate la distanță.

INTERACT – proiect ce implementează funcții de management al traficului, folosind o rețea de mobile edge computing cu latență scăzută, pentru a susține comunicarea V2X (vehicle-to-everything) și a asigura astfel siguranța și eficiența traficului rutier.

MobileControl – prin produsul Active Building Control, dezvoltă un sistem de monitorizare în timp real a parametrilor de mediu înconjurător și consum de energie pentru spațiile de lucru.

Streamerse – platformă online ce permite organizatorilor de evenimente să-și implice audiența în evenimente live, să monetizeze conținutul video și să beneficieze de efectul de marketplace 

Telios – clinică virtuală ce își propune să dezvolte noi funcționalități pentru clienți beneficiind de capabilitățile 5G și să se extindă la nivel regional.

Prin intermediul Orange Fab, dincolo de susținere pentru rafinarea produselor și aducerea acestora către clienți, câștigătorii 5G Online Challenge vor primi acces în Hub Pass, în laboratoarele 5G Orange și la o suită de echipamente, platforme, API-uri și opțiuni de conectivitate ce contribuie la formarea ecosistemului 5G și IoT Orange România.

În finala 5G Online Challenge, prezentată de Monica Obogeanu, Startup Program Manager Orange, au susținut prezentări alte trei startup-uri cu use-case-uri în zona de 5G și IoT, ce vor primi de asemenea susținere prin activități punctuale:

City Air – platformă ce asigură, prin intermediul unei rețele de senzori, monitorizarea calității aerului în timp real în școli și își propune emiterea de recomandări de politici publice.

City Dock – rețea de stații inteligente de încărcare a trotinetelor electrice, cu un design universal și patentat.

IoT4Nature – prin produsul Smart Waste Management, dezvoltă o platformă ce integrează senzori ce transmit în timp real informații pentru managementul eficient al deșeurilor din oraș.

 

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Autostrada A7 Ploiești – Buzău: Parapet lateral, montat pe primii 10 kilometri ai lotului 2 VIDEO
Secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a publicat duminică imagini cu lotul 2 Mizil - Pietroasele din Autostrada Ploiești - Buzău (A7), unde a fost montat parapet lateral pe......
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
CNAIR impune luni restricţii de tonaj pe drumuri naţionale şi autostrăzi, din cauza caniculei
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va impune, luni, restricţii de tonaj pe sectoarele ...
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Inteligenţa Artificială va înlocui unele părţi ale procesului de angajare
Aproximativ 85% dintre recrutorii globali cred că Inteligenţa Artificială (AI) este o tehnologie utilă care va înlocui ...
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cutura grâului de toamnă ajunge şi în Banat
Seceta pedologică în cultura grâului de toamnă se extinde şi în Banat, aprovizionarea cu apă a solului prezentând ...