5 stiri business pe care nu trebuie a le ratezi în aceasta dimineata – 3.07. 2013

CFR Marfă mai vinde 3.000 de vagoane, iar Gruia Stoica se simte înşelat, cine plăteşte cel mai scump RCA din România şi despre afaceriştii români care au bătut criza. Citeşte pe larg revista presei din 3 iulie 2013
Economica.net - mie, 03 iul. 2013, 05:23
5 stiri business pe care nu trebuie a le ratezi în aceasta dimineata - 3.07. 2013

România liberă: CFR Marfă mai vinde 3.000 de vagoane. Gruia Stoica se simte înşelat.  Deşi a tocmit 51% din acţiunile CFR Marfă omului de afaceri Gruia Stoica, patronul Grup Feroviar Român, compania de stat vinde astăzi, prin licitaţie, 3.000 de vagoane. Vânzarea se alătură unui alt şir lung de nereguli, respectiv ieşiri de active din patrimoniul companiei chiar pe parcursul licitaţiei. Compania Naţională CFR Marfă SA unde 51% din acţiuni vor intra în proprietatea Grupului Feroviar Român, odată ce acesta va plăti preţul de 202 milioane de euro convenit, vinde astăzi, într-o licitaţie deschisă, urmată de strigarea preţului la Bursa Română de Mărfuri ”3.000 de vagoane pe roţi”.

Capital: Cine plăteşte cel mai scump RCA din România. Tinerii sub 35 de ani care conduc în oraşe mari, mai ales din estul ţării, plătesc o primă anuală pentru RCA cu până la 70% mai mare decât alte categorii de şoferi. Sursa diferenţelor este frecvenţa mare a daunei. Creşterile importante ale daunelor, precum şi impo­sibilitatea de a majora sub­stanţial preţurile fără a pier­de cotă de piaţă,  determină societăţile de asigurare să îşi selecteze din ce în ce mai atent clienţii. Segmentarea clientelei, cum este numită în termeni de specialitate, a devenit o procedură la modă chiar şi pentru companii care, în mod tradiţional, vând poliţa obligatorie de răspundere civilă auto la preţuri cu mult sub media pieţei.

Adevărul: Afacerişti români care au bătut criza. O firmă din Iaşi, numărul 1 în lume la scaune auto. ”Regele condimentelor” din Alba, 25 de milioane de euro anual. Pe timp de criză, în România, există oameni care şi-au dezvoltat adevărate reţete de succes, reuşind să îşi construiască afaceri profitabile. Cele mai multe dintre acestea au pornit de la idei mici, ajungând să ocupe un loc fruntaş pe harta afacerilor autohtone de succes. Doina Cepalis şi minunea economică de la Paşcani. O fabrică ce lucrează pentru giganţi precum Ferrari şi Disney a ajuns numărul 1 în lume la producţia de scaune auto şi centuri de siguranţă pentru copii O femeie de afaceri din Paşcani a reuşit în doar şase ani performanţe economice „exotice” pentru România, reuşind să se impună la nivel mondial în nişa producătorilor de echipamente de siguranţă pentru copii.

ZF – Liviu Tudor, cel mai mare proprietar român de birouri: „Ca investitor trebuie să fii în România după criză. Va fi enorm de construit“. Liviu Tudor, proprietarul parcurilor de afaceri Novo Park din Pipera şi West Gate din Militari, proiecte cu o suprafaţă închiriabilă cumulată de 150.000 de metri pătraţi, spune că personalul calificat şi nivelul de salarizare competitiv transformă România în principala ţintă de investiţii din regiune. „Consider că după criză trebuie să fii ca investitor în România deoarece aici va fi enorm de construit. Cred că Polonia va fi din ce în ce mai neatractivă, în condiţiile în care gap-ul (diferenţa – n.red.) lor faţă de Occident s-a redus spectaculos în comparaţie cu restul ţărilor din estul Europei, iar următoarea ţară ca dimensiune este România, unde cred că va urma un nou trend al birourilor“, a declarat el pentru ZF.

Capital: Deputaţii au aprobat cultivarea plantelor modificate genetic în ariile naturale protejate. Parlamentul României a adoptat în urmă cu câteva zile o lege care permite cultivarea plantelor modificate genetic în ariile protejate de interes comunitar, sit Natura 2000. Legea a fost trimisă la Preşedintele României pentru promulgare. Articolul I punctul 15, alineatul (4) al articolului 52 se modifică şi va avea următorul cuprins: „„(4) În ariile naturale protejate, de interes comunitar, naţional şi internaţional este interzisă cultivarea plantelor superioare modificate genetic. Excepţie fac ariile naturale protejate de interes comunitar, sit Natura 2000, în baza avizului emis de Academia Română.”

Te-ar mai putea interesa și
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din zeci de localități din Prahova au rămas fără curent electric
Aproape 15.000 de consumatori din judeţul Prahova nu beneficiază, sâmbătă, de alimentare cu energie electrică, iar zeci de copaci au fost doborâţi de viscol în ultimele 24 de ore, arată......
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanțe Jeremy Hunt dă de înțeles că va continua politica de creștere a taxelor
Ministrul britanic de Finanţe, Jeremy Hunt, a dat de înțeles vineri că va continua să crească taxele în Regatul unit, ...
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
CNSU a decretat stare de alertă în Vrancea
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a dispus, sâmbătă, decretarea stării de alertă în judeţul Vrancea, ...
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Un al doilea focar de gripă aviară a fost confirmat la „Peneș Curcanul”, plus o nouă suspiciune la una dintre ferme
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) confirmă existența unui focar ...