5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi – 23.01.2012

Cum s-au risipit peste două mld. euro printre degetele statului, în Germania, mărul discordiei între Est şi Vest  sunt banii şi cei mai prudenţi asiguratori. Citeşte pe larg revista presei din 23 martie 2012.
Economica.net - vin, 23 mart. 2012, 05:31
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi - 23.01.2012

ZF: Peste două miliarde de euro s-au risipit printre degetele statului pentru lucrările de construcţii din 2009 şi 2010. Statul a făcut achiziţii prin sistemul electronic de achiziţii publice (SEAP) de peste 10 miliarde de euro în doi ani, 2009 şi 2010, doar pentru lucrări de construcţii, fie că este vorba de infrastructură, şcoli, spitale, locuinţe sau altele, potrivit calculelor ZF pe baza unui studiu al Institutului pentru Politici Publice, iar aceleaşi rezultate ar fi putut fi obţinute cu cheltuieli mai reduse cu circa 23%. Acesta este unul dintre puţinele studii care analizează modul în care sunt gestionaţi şi cheltuiţi banii pentru achiziţii publice.

România liberă: Cum vor fi stabilite noile tarife la taxiuri. Consiliile locale vor stabili noi tarife la transportul cu taxiul, după ce va intra în vigoare noua lege a taximetriei, modificările urmând să fie făcute până la 1 mai, după cum a estimat Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Adevărul: Banii, mărul discordiei între vestul şi estul Germaniei. După mai bine de 20 de ani de la unificarea ţării, primarii din vest vor să rupă Pactul de Solidaritate care-i obligă ca, indiferent de situaţia financiară a urbelor lor, să transfere fonduri oraşelor din est. Străzi neasfaltate, clădiri în paragină, bazine de înot închise. Multe oraşe din vestul Germaniei, în special cele din zona industrială Ruhr, care se confruntă cu probleme economice, arată din ce în ce mai rău, după ce ani la rând au fost neglijate.

Capital: Cei mai prudenţi asigurători din România. Strategie Piaţa asigurărilor din România este stabilă.Toate companiile se încadrează în normele legale. Ca şi în cazul băncilor însă, unele societăţi de asigurare au mers pe o strategie mai prudentă decât altele. Niciuna dintre societăţile de asigurări din România nu a avut până acum probleme serioase. Potrivit Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, toate au parametri financiari care se încadrează în intervalele stabilite prin lege şi sunt verificate periodic

EVZ: „Păcănelele” Loteriei, din nou la control! Încadrate ca slot maşini în 2010, aparatele Loteriei sunt luate iar la puricat. Compania este acuzată că nu a achitat taxe şi impozite pentru acestea. Inspectorii Biroului Român de Metrologie Legală (BRML) verifică din nou, zilele acestea, aparatele Loteriei Naţionale, pe care instituţia le-a încadrat în acte ca video-loterie, iar BRML, ca slot maşini. Decizia Biroului determină Loteria să achite taxe şi impozite de 350 de milioane de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Petrolul ar putea atinge 100 de dolari pe baril în timpul acestei ierni (analiză)
Petrolul ar putea atinge 100 de dolari pe baril în timpul acestei ierni (analiză)
 Participanţii la piaţă speculează că petrolul ar putea atinge 100 de dolari pe baril în timpul iernii şi că preţurile ...
16.765 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 511 morţi – Coronavirus marţi, 26.10.2021
16.765 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 511 morţi – Coronavirus marţi, 26.10.2021
Criza Coronavirus marţii, 26 octombrie 2021 - 16.765 cazuri noi în ultimele 24 de ore, 511 morţi.
Nou record pentru indicii ROBOR – marţi, 26.10.2021
Nou record pentru indicii ROBOR – marţi, 26.10.2021
ROBOR la trei şi şase luni continuă să crească şi ating, din nou, cele mai mari valori din primavara anului trecut ...